Bez akciznih markica

Uhapšen zbog nezakonitog prometa cigareta

  • 10.04.2021.17:45

Granična policija i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dostaviće izvještaj Tužilaštvu BiH protiv osobe uhapšene na području Zvornika osumnjičene za nezakonit promet cigareta bez akciznih markica, procijenjene tržišne vrijednosti oko 28.000 KM.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je dežurni tužilac informisan da je Granična policija BiH uhapsila osumnjičenog na području Zvornika, koji je u svom vozilu transportovao veću količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreskim zakonodavstvom BiH.

– Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, sprovodi aktivnosti u dokumentovanju i procesuiranju krivičnih djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda u velikim količinama, čime se, prema analizama UIO BiH, nanosi velika šteta budžetu i građanima BiH – navodi se u saopštenju.

Iz Granične policije BiH danas je saopšteno da je juče na području Zvornika spriječen nezakonit promet 5.250 kutija cigareta bez akciznih markica, procijenjene tržišne vrijednosti oko 28.000 KM.

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila “pasat” kojim je upravljao E.M. (54), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.