Ramazan Keskin

Uhapšen Zvicerov saradnik: Oprao milione za kavački klan

  • Извор: Агенције
  • 22.08.2023. 07:52

Državljanin Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim "kavačkim" klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, prenijeli su ruski mediji.

Kako prenosi sajt "dp.ru", Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizuacije i za njim je bila raspisana poternica na zahtjev Njemačke. Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da njemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski kavački klan.

Većina zločina počinjena u Holandiji

- Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5 posto iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Njemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje - prenosi ovaj portal.

Portal "47news.ru" donosi da je Keskin povezan sa "kavčanima", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal. Ističe se i da trenutno nije poznato gdje se nalazi Zvicer.

"Oprano" više od 12 miliona evra

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Nemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona evra, prenosi sajt "dp.ru".

U Njemačkoj je raspisan evropski nalog za hapšenje. Keskin, koji je i turski državljanin, uhapšen je na željezničkoj stanici u Sankt Peterburgu. Keskinovi advokati tražili su da bude pušten uz kauciju od milion rubalja. Oni su tvrdili da radnje opisane u zahtjevu za ekstradiciju ne potpadaju pod neko krivično djelo predviđeno Krivičnim zakonikom Ruske Federacije. Pritvor je određen do sredine novembra, dok se ne riješi pitanje ekstradicije.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)