У Београду

Ухапшена велика криминална група: "Ојадили" Тамару Еклстон, Френка Лампарда, украли 26 милиона

  • Извор: Агенције
  • 20.12.2023. 11:53

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у координацији са СБПОК и полицијским службама Велике Британије данас је на територији Београда након спроведеног предистражног поступка лишено слободе шест лица

Ухапшени су Ј. Р., М. Р., Е. Р., И. Р., Л. Р. и М. Н. због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела и кривично дјело прање новца. Двоје осумњичених се налази ван територије Републике Србије и тренутно су недоступни државним органима.

Ухапшен бахати возач: Ударио дјечака (7), дао гас и побјегао

Ухапшен бахати возач: Ударио дјечака (7), дао гас и побјегао

Ова организована криминална група је у временском периоду од 2.2.2018. године до 15. 12. 2023. године на територији Републике Србије оформила организовану криминалну групу која је новац стечен криминалном дјелатношћу улагала у куповину некретнина и тако уводила у легалне новчане токове.

Сумња се, да је улагање имовине која је проистекла из криминалне дјелатности осумњиченог Р.К.Р. у Швајцарској као и криминалне дјелатности осумњиченог Љ.Р. у Великој Британији стечено тако што су проваљивали у већи број објеката у те двије земље који су били у власништву имућних оштећених лица и тако узимали готов новац и друге скупоцјене предмете.

Против осумњиченог Љ.Р. се у Великој Британији води кривични поступак због постојања сумње да је на наведени начин прибавио укупно 26 милиона фунти стерлинга и тиме оштетио Френка Лампарда, бившег енглеског репрезентативца, затим покојног Вишаија Шриваданапраба, бившег власника ФК „Лестер“ и Тамару Еклстон и њеног супруга Џеја Рутланда, ћерку бившег власника Формуле 1 Бернија Еклстона, док је осумњичени Р.К.Р. осуђен у Швајцарској за извршење више провалних крађа којим је себи прибавио корист од око 250.000 швајцарских франака.

Славица више није Еклстон, али није ни Радић - овако се сада презива!

Славица више није Еклстон, али није ни Радић - овако се сада презива!

Осумњичени Љ.Р. и Р.К.Р. су осумњичени да су новац који су пробавили кривичном дјелатношћу давали осталим припадницима ове организоване криминалне групе који су потом новац улагали у куповину скупоцених некретнина на територији Републике Србије, као и луксузних путничких возила и на тај начин покушали да илегално стечени новац интегришу у легалне новчане токове.

Предметни истражни поступак од стране ЈТОК и СБПОК вођен је све вријеме у координацији са Метрополитенском полицијом и Националном криминалистичком агенцијом Велике Британије.

У току су претреси на више локација на територији Србије.

Имао коцкарске дугове: Поштар из БиХ крао садржај пакета, штета око 200.000 марака

Имао коцкарске дугове: Поштар из БиХ крао садржај пакета, штета око 200.000 марака

Јавно тужилаштво за организовани криминал одмах је блокирало рачуне, некретнине за које се сумња да су стечене од криминалне дјелатности као и скупоцјена возила.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени на саслушање у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок