Banjaluka

Uhapšeni narko dileri, zaplijenjen kilogram kokaina

  • Извор: АТВ
  • 19.02.2023. 19:05

Šest narko dilera uhapšeno je u akciji kodnog naziva Market. Kilogram kokaina bilo je spremno za dalju distribuciju i prodaju. U tome su ih pretekli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Uhvatili su ih praktično na djelu, tokom primopredaje droge.

„Tom prilikom je privremeno oduzeto negdje oko kilograma droge kokain, određena količina novca, novac koji je bio novac za kupovinu te droge, i jedan pištolj“, izjavila je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnosti MUP-a Republike Srpske

Ovo je jedna u nizu akcija Uprave za organizovani i teški kriminalitet, kaže ministar Siniša Karan. Takođe, ovo je dobar primjer saradnje policije i pravosudnih institucija, kaže Karan. 

„Ova akcija se pripremala već duže vrijeme, ja čestitam našoj upravi, na hrabrosti i snazi koju pokazuju, snagu MUP koje se može boriti i izboriti sa najtežim oblicima kriminaliteta u Republici Srpskoj“, istakao je  Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Sve aktivnosti se sprovode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH. 

Akcija hapšenja narko dilera provedena je u banjalučkom naselju Borik. Koliko su kriminalci bili samouvjereni govori i činjenica da su primopredaju organizovali u stambenoj zgradi na lokaciji samo stotinak metara od internata policijske akademije MUP-a Republike Srpske. 

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм