Србија

"Ухватили су ме за косу, умотали у јорган и шутирали у главу": Потресна исповијест баке коју су мучили лопови

  • Извор: Аваз
  • 24.11.2023. 20:45

Бака Јелену синоћ је звјерски нападнута у Бачком Петровом Селу надомак Бечеја у Србији када су јој разбојници обили кућу у којој живи с намјером да је опљачкају. Они су ухапшени брзом интервенцијом полиције, а старица је за Телеграф дала потресну исповијест у којој је открила детаље ужаса који јој се догодио.

Гледала телевизор

- Синоћ сам као и сваке друге вечери гледала телевизор, свјетла су била угашена, а у једном моменту телевизор се угасио, што се често дешава када ради више од 3 сата - каже бака и додаје да је схватила да је нестала струја када је видјела да не свијетли црвена лампица на телевизору. Kаже да се није уплашила, јер је помислила да је ријеч о некој врсти квара који ће до ујутру бити ријешен, па је легла да спава.

- Чула сам лупање и слабије и јаче, али сам помислила да је то мој мачак Сивко, па се нисам уплашила - каже ова храбра старица.

Претпоставља се да лопови нису ни знали да постоји дио куће гдје Јелена живи, већ су прво претурали по спратовима куће, а тек касније су ушли у дио гдје она живи, вјероватно ни не знајући да је она ту.

АТВ открива ко је Требињац, који је ухапшен са 20 килограма кокаина

АТВ открива ко је Требињац, који је ухапшен са 20 килограма кокаина

- Kада су ушли у собу гдје спавам, један од нападача јако ме је повукао за косу и оборио на под, било их је више. Један ме је умотао у чаршав и константно ме је шутао у главу и у тијело свом снагом и викао ми је да му дам новац, који немам - прича Јелена сузним очима, али опет пуним храбрости.

Дозивала комшију

Она додаје да је викала на српском и на мађарском који такође добро зна, не би ли је неко чуо. Викала је и дозивала комшију именом говорећи му да су лопови у кући и да зове полицију, међутим нико је није чуо.

- У једном моменту покушао је да ми гурне пешкир у уста да ме ушутка, а ја сам му рекла "ако ми то ставиш још више ћу вриштати, а ти ћеш своје добити" - описује Јелена храбру борбу са нападачима.

Kаже да су након тога побјегли, али су јој прије тога стргнули бурму са руке и однијели неколико ствари из куће у цекеру.

Јелена се послије првобитног шока, брзо освијестила и "дошла себи" након чега је позвала унука који живи у селу, а који је одмах обавијестио полицију и потрчао ка бакиној кући, а успут је позвао и сестру и зета који живе у Земуну, а који су такође одмах кренули ка селу.

(Извор/Фото: Телеграф/Никола Билић)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.