Регионални центар Тузла

УИО заплијенила робу вриједну милион марака

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2023. 12:00

Припадници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ су на подручју регионалног центра Тузла, у двије одвојене акције, одузели већу количину текстилних производа и мобилних телефона чија се укупна тржишна вриједност процјењује на милион КМ.

На основу ранијих оперативно-тактичких сазнања у оперативној акцији кодног назива „ПАНТЕР“ овлашћени службеници УИО из регионалног центра Тузла извршили су детаљан преглед и претрес теретног моторног возила, а све у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ, саопштено је из УИО БиХ.

Како су рекли, поред редовне пошиљке, гдје је за увозно царињење била пријављена разна роба, пронађена је скривена и кријумчарена роба, а радило се о већој количини текстилних производа намијењених за тржиште Западне Европе.

Ухапшен пјешак који је ”мортус пијан” падао по коловозу!

Ухапшен пјешак који је ”мортус пијан” падао по коловозу!

„Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење, из члана 214. Кривичног закона БиХ, против осумњиченог лица ће бити поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву БиХ“, саопштено је из УИО БиХ.

У другој оперативној акцији, а на основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању једног правног лица из Тешња, извршена је детаљна провјера промета и поријекла роба. 

„Том је приликом пронађена већа количина робе страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација (мобилни телефони ајфон14, ајфон 13, ајфон 12). Против учиниоца описаних незаконитости су предузете мјере и радње прописане прекршајним законодавством“, саопштено је из УИО БиХ.

Радница

Радница "заврнула" кладионицу за више од 15.000 марака

Укупна вриједност привремено одузете робе је процјењује се на износ од 1.000.000 КМ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.