"Мајка мислила да ће је сама пронаћи"

Ујак Данке Илић (2) описао кобне тренутке прије њеног нестанка

  • Извор: Блиц
  • 01.04.2024. 07:29

"Испричаћу вам сада праву истину и све што се заправо десило тога дана. Ријетко шта што је изнијето у медије је тачно. Зато, кренимо редом."

Овим ријечима, за Блиц, Стефан Драгомировић, рођени брат Иване Илић, мајке нестале Данке Илић (2), почиње причу о кобним минутима у којима је 26. марта у Бањском пољу код Бора нестала дјевојчица за којом данас трага цијела Србија, а и дио Европе.

Ујак нестале дјевојчице је репортерки дао на увид посљедњу фотографију Данке Илић, снимљену кобног дана, на којој се види дјевојчица заједно са старијим братом. На слици је Данка удаљена отприлике 30 метара од брата и готово излази из видокруга мајке која је направила ту слику.

Ово су жене са снимка који је послао Србин из Беча

Ово су жене са снимка који је послао Србин из Беча


- Данка се на тој фотографији налази 30 метара даље од брата и мајке, близу сијена и цјепаница у дворишту куће. Можда се неко сакрио иза и сачекао прави тренутак. То је посљедња фотографија која се налази у телефону моје сестре и сликана је у 13.20 сати - каже Данкин ујак.

Данка раније истог дана већ покушала да оде

Данкин ујак тврди да је дјевојчица тог дана и раније једном покушала да оде из видокруга мајке, али је мајка успјела да је позове и врати близу себе.

- Моја сестра Ивана је отишла до аутомобила да старијем сину донесе воду која је била на мјесту сувозача. Дјевојчица је остала у дворишту, то је био тренутак од само пар секунди. Када се вратила, Данке није било - тврди ујак Стефан Драгомировић, описујући тренутак нестанка дјевојчице.

Потрага за Данком: Истрага проширена на Аустрију

Потрага за Данком: Истрага проширена на Аустрију


Драгомировић тврди и да није тачно да је у том тренутку, када је његова сестра повела дјецу у шетњу, падала обилна киша у Бањском пољу.

- Као што можете и да видите по овим сликама (даје слике на увид), напољу је било сунчано, тек послије је пала киша. Тако да не знам зашто оптужују моју сестру да је водила дјецу по киши напоље и да им је то сумњиво - каже ујак Данке Илић док показује посљедње фотографије своје сестричине.

Мајка мислила да ће сама пронаћи Данку

Стефан Драгомировић додаје да Данкина мајка, након што јој је кћерка нестала, није одмах дигла општу узбуну јер је вјеровала да је Данка негдје у близини и да ће је сама пронаћи.

За Данком Илић (2) трага и Интерпол

За Данком Илић (2) трага и Интерпол


- Она је дозивала, тражила, гледала свуда, али Данке нигдје није било... Уплашила се и позвала мужа Милоша, обавијестила га да не може да пронађе кћерку. Не знам тачно које вријеме је било, али убрзо након тога су позвали и полицију - каже Данкин ујак.

Драгомировић је коментарисао и наводе који сугеришу да је сумњиво што је мајка баш тог дана сликала Данку у стварима у којима је нестала.

- Моја сестра воли своју дјецу, њена галерија је пуна слика њене дјеце. Не видим да је било шта ту чудно - каже Стефан Драгомировић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.