Univerzitet u Banjaluci

Ukoliko Suziću bude određen PRITVOR, biće privremeno UDALJEN s radnog mjesta

  • 06.06.2019. 15:46

Povodom privođenja bivšeg ministra u Vladi Republike Srpske Nenada Suzića, oglasio se i Univerzitet u Banjaluci, na kojem je Suzić zaposlen kao profesor.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

"Univerzitet u Banjoj Luci, je o cijelom slučaju koji se odnosi na prof. dr Nenada Suzića, upoznat preko sredstava javnog informisanja. Shodno tome, Univerzitet će preuzeti sve hitne mjere i radnje, nakon što dobije sve potrebne informacije od nadlaženog tužioca, a koje se odnose na ovaj predmet.

U vezi s tim, ukoliko prof. dr Nenadu Suziću, bude određena mjera pritvora, isti će biti privremeno udaljen s radnog mjesta nastavnika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Univerzitet u Banjoj Luci će preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih.

Dok traje istražni postupak, vezano za slučaj prof. dr Nenada Suzića, Univerzitet u Banjoj Luci ne može komentarisati ovaj slučaj.

O svim daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj javnost će biti blagovremeno informisana", navodi se u odgovoru Univerziteta na upit ATV-a.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević zatražio je od rektora Univerziteta u Banjoj Luci Radoslava Gajanina da redovni profesor ovog univerziteta Nenad Suzić bude hitno suspendovan na Univerzitetu.

Policija RS juče je privela bivšeg ministra u Vladi RS koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice iz Banjaluke.

Тагови: