Источна Илиџа

Унук дрогиран убо дједа ножем, а баку посјекао комадом тањира

  • Извор: Независне
  • 04.10.2023. 21:54

Данијел Ремић (21) из Источне Илиџе поново је оптужен да је тражећи новац од дједа и баке ножем убо дједа у надлактицу, а баки комадом поломљеног тањира нанио повреде надлактице.

Ремић је опет оптужен за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници, а за исто дјело је оптужен и лани, када је чакијом баки и дједу запријетио да ће их убити уколико му не дају новац.

Такође је лани био оптужен да је тукао баку Г. Р., односно задао јој више удараца шаком по глави и раменима, а и да јој је запријетио да ће је убити уколико му не да новац.

Пронађен Бањалучанин за којим је полиција трагала

Пронађен Бањалучанин за којим је полиција трагала

Насилник је овај пут, како се наводи у оптужници, дједа и баку због пара повриједио ножем и стаклом. Поново  је запријетио да ће “све убити ако му одмах не дају новац” те им је дрогиран полупао ствари у кући.

Наиме, против њега је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло нову оптужницу, коју је потврдио Основни суд у Сокоцу.

Он се, иначе, налази у притвору од 2. септембра.

Новом оптужницом се Ремићу ставља на терет да је 30. августа у поподневним часовима у породичној кући примјеном насиља, дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље дједа Б. Р. и бабе Г. Р.

СИПА у двије акције ухапсила 16 особа, заплијенили десетине хиљада марака

СИПА у двије акције ухапсила 16 особа, заплијенили десетине хиљада марака

"Упутио им је ријечи пријетећег садржаја: 'Ја ћу вас све убити ако ми одмах не дате новац', да би потом под утицајем опојних дрога полупао ствари по кући. Након тога је физички напао свог дједа Б. Р. хладним оружјем, тј. ножем, који је усљед тога задобио повреде у виду убодне ране у предјелу лијеве надлактице. Потом је физички напао своју баку Г. Р. комадом поломљеног тањира и том приликом јој је нанио повреде у виду отворене ране лијеве надлактице и нагњечења лијеве надлактице“, наводи се у оптужници.

Вијеће Основног суда у Сокоцу донијело је рјешење којим се осумњиченом продужава притвор и може трајати до изрицања првостепене пресуде, а најдуже годину. Притворен је због бојазни да ће поновити кривично дјело или да ће довршити покушано кривично дјело или да ће учинити кривично дјело којим пријети, а за то се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

Ослобођени оптужбе да су полицији продали дрогу

Ослобођени оптужбе да су полицији продали дрогу

Ремић је добро познат полицији и тужилаштву због дроге и насиља према дједу и баки.

Он је оптуживан за оштећење и одузимање туђе ствари јер је крајем 2020. године у Источној Илиџи из дворишта куће, власништво Т. М., заједно са једном особом “посудио” голф 2, пишу Независне новине.

Они су тада пронашли кључеве на сувозачком сједишту, одвезли ауто, а потом су га истог дана вратили на мјесто одакле су га узели.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.