Skoplje

Užas u Makedoniji: Državljanin BiH uhapšen zbog zlostavljanja kćerke

  • Извор: Радио Сарајево
  • 07.04.2023. 17:34

Osnovno državno tužilaštvo Skoplje pokrenulo je postupak protiv 45-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine sa privremenim prebivalištem u Skoplju, za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo - zapuštanje i zlostavljanje djeteta.

Kako navode, on je osumnjičen da je u periodu od septembra 2022. do 28. marta ove godine, grubo zanemarujući svoju dužnost njege i odgoja, zanemarivao i zlostavljao vlastitu kćerku.

Kao otac i jedini roditelj s kojim je dijete - rođeno 2008. godine - živjelo, redovno je putovao u inostranstvo i ostavljao kćerku samu, bez odgovarajućeg roditeljskog staranja i bez osigurane hrane i higijene u domu.

Po povratku s putovanja vršio je psihičko i fizičko nasilje nad djetetom, remenom i udarcima, a jednom prilikom pokušao ju je ubosti nožem.

Osumnjičenik je 14-godišnju kćerku vikendom zapošljavao u poslastičarnici, a zarađeni prihod uzimao za podmirenje vlastitih dugova.

Djevojčici je 22. marta kod kuće pozlilo i nije išla u školu, a osumnjičeni ju je nazvao iz inostranstva i prijetio joj batinama kad se vrati jer je izostala.

Ovakvo ponašanje je kod žrtve izazivalo stalan strah i stres, kao i osjećaj napuštenosti i odsustva roditeljske njege, navode iz Tužilaštva.

Budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, kao i posebne okolnosti koje upućuju na to da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili ponoviti krivično djelo, državni tužilac podnio je prijedlog za određivanje pritvora, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.