Detalji jezivog ubistva Mijanovića

UZNEMIRUJUĆE! Kavčanina skinuli, vezali, pa mučili u sauni

  • Извор: Курир
  • 24.01.2023. 08:54

Radoje Živković Žurti, pripadnik kavačkog klana koji je uhapšen u Turskoj, u mobilnom krio dokaze o brutalnoj likvidaciji Riste Mijanovića

Turski istražitelji su nakon hapšenja kavčanina Radoja Živkovića Žutog, kome su lisice stavljene krajem septembra prošle godine u Turskoj, u njegovom telefonu pronašli i fotografije mučenja i ubistva Riste Mijanovića, zvanog Rile Kapetan, koji je važio za pripadnika škaljarskog klana!

Podsjetimo, Mijanović se od septembra 2020. godine vodi kao nestao, a sumnja se da je on otet, mučen, ubijen i zakopan na imanju Željka Bojanića u Istanbulu.

Rasvijetlili nestanak

- Od Živkovića koji je uhapšen 16. septembra 2022. zbog ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, turski inspektori su oduzeli lažna dokumeta, ali i telefone. Tada su pronađeni brojni dokazi o drugim zločinima kavačkog klana, u kojima je učestvovao i Živković, inače rođak Radoka Zvicera, vođe kavačkog klana. Među dokazima iz telefona su i jezive fotografije Mijanovića - navode turski mediji.

Nestanak Kotoranina je u septembru prije dvije godine prijavio njegov advokat i od tada se tragalo za njim. Hapšenjem kavčana u Turskoj otkriveno je da je on 11. septembra 2020. namamljen u restoran u Istanbulu, gdje je otet i fijat doblom odvezen u Bojanićevu vilu. Bojanić je uhapšen 6. novembra 2022. godine i tada je policija prekopavala njegovu vilu u potrazi za tijelom, ali nisu pronašli posmrtne ostatke.

- Na fotografijama u Živkovićevom telefonu vidi se Mijanović u vili. "Kavčani" su fotografisali svaku "fazu" mučenja Mijanovića, ali i njegov "grob" u bašti vile. Slike su uznemirujuće, na njima se vidi Mijanović kako samo u gaćama sjedi na stolici u vešernici, vezanih ruku i nogu, spuštene glave sa trakom preko usta. Na drugoj fotografiji vidi se on u saunu, takođe vezan, sa modricama na licu - navodi turski portal Odatv.com.

Izvori navode da su ove fotografije bile krucijalne u rješavanju ovog slučaja.

- Kavčani su Mijanovića mučili i ubili u vešernici i sauni u vili, a nakon zločina kompletno su renovirali ove prostorije. Međutim, istražitelji su upoređivali prostorije sa slika iz Živkovićevog telefona sa prostorijama vile i ustanovili da se radi o istim prostorijama. Tako se na jednoj slici iza vezanog Kotorasnina vidi veš mašina, koja je ostala i poslije renoviranja - navodi Odatv.com.

Renovirali prostorije

Istragom je utvrđeno da su u sauni vešernici mijenjane pločice i krečeni zidovu, dok je u bašti gdje je zakopano tijelo, preko zemlje stavljen drveni pod.

- Vila je potpuno renovirana u avgustu 2021. i na taj način su uklonjeni svi tragovi brutalnog ubistva - prenijeli su mediji.

O Risti Mijanoviću nedavno je govorio i Srđan Lalić, svjedok-saradnik protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je takođe radio za kavački klan. Lalić je na jednom od suđenja otlrio da su kavčanI kidnapovali i ubili Rileta Kapetana.

(Foto: Printskrin odatv.com)


Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.