Сумња се у прање новца

Велика акција: СИПА ухапсила 10 особа, блокирано више од 600.000 КМ и 20 станова

  • Извор: Агенције
  • 07.05.2024. 15:58

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у акцији "Булевар", на подручју Средњобосанског кантона претресли стамбене и пословне објекте те покретне ствари на 11 локација док је претрес на 12. још увијек у току, а до овог момента ухапшено је 10 особа.

У овој акцији, како је саопштено из СИПА, предузимају се и активности у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности БиХ, те ће путем свих банака у БиХ и осталих обвезника бити провјерено стање по рачунима ових лица, као и да ли имају сефове у банкама.

"До сада је блокирано око 618.025 КМ и 35.513,93 евра", навели су из СИПА.

Такође, током претреса откривена је и привремено одузета велика количина пословне документације која може послужити као доказ.

Страшна трагедија потресла БиХ: Погинуло двогодишње дијете

Страшна трагедија потресла БиХ: Погинуло двогодишње дијете

"Припадници СИПА су током рада по предмету односно документовању почињених кривичних дјела идентификовали некретнине које су осумњичена лица стекла кривичним дјелима, а ради се о 20 станова, 26 остава и 16 гаражних мјеста на подручју Сарајева, у вези с којим је Кантонални суд у Сарајеву на приједлог Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево донио рјешење о привременој забрани располагања тим некретнинама које ће бити додјељене Федералној агенцији за управљање одузетом имовином на даљу надлежност", навели су из СИПА.

Претреси се реализују у сарадњи са Пореском управом ФБиХ и МУП-овима Средњобосанског и Зеничкодобојског кантона, преносе Независне новине.

Претреси се изводе по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Сумња се у прање новца, а више информација биће саопштено накнадно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.