Ноћас иза поноћи

Велики пожар у осјечкој фабрици, на снази упозорење грађанима

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2023. 07:24

Велики пожар у Осијеку захватио је неколико хиљада метара квадратних ускладиштене пластике на отвореном у фабрици "Драва интернешнел", а грађанима је упућен апел да не бораве на отвореном због могућих канцерогених твари у ваздуху.

Пожар је избио јутрос око четири часа у кругу фабрике у осјечком приградском насељу Бријест, а захватио је и дио објекта.

Шеф градског Штаба цивилне заштите Драган Вулин рекао је да је ситуација изузетно озбиљна и да је у питању пожар до сада незапамћених размјера на подручју Осијека.

"Гори неколико хиљада метара квадратних ускладиштене пластике на отвореном. Изузетно је сложена операција, било је доста запаљивих гасова и текућина које су морале бити измјештене", додао је Вулин, који је и замјеник градоначелника.

Вулин је навео да су апеловали да становници Осијека и сусједних насеља и општина што мање бораве на отвореном, да не прозрачују просторије и да затворе просторе, преносе хрватски медији.

Вулин је нагласио да није толико алармантно да баш не смију излазити напоље, појаснивши да треба да се чувају они који имају проблема с дисајним органима.

"Нешто је лошија ситуација у насељима Антуновац и Ивановац, али раде се анализе, засад подаци нису алармантни. Сви могу на посао и д‌јеца могу у школу, али нека се не задржавају пуно вани. Гори пластика, може бити доста канцерогених твари у ваздуху, али вјетар засад носи све јужно од Осијека", додао је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: