Оптужница

Власник компаније ”Нешковић” оптужен за злостављање на раду!

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Драгана Нешковића, власника компаније "Нешковић", због напада на радника бензинске пумпе Н.Ч. у августу прошле године.

Оптужницом ОЈТ Бијељина Нешковићу је на терет стављено кривично дјело злостављање на раду за које је законом запријећена новчана или казна до двије године затвора.

Све се одиграло 13. августа прошле године у кафићу који се налази у саставу бензинске пумпе "Нешковић" у Сремској улици у Бијељини.

"Нешковић је сједио за столом заједно са директором фирме В.Ј., на чији позив је Н.Ч., који је био на пробном раду, пришао њиховом столу. На питање В. Ј.: "Зашто ниси сипао гориво муштерији", радник је одговорио да пиштољ за сипање горива није поправљен. Оптужени му се потом повишеним тоном обратио ријечима: "Немаш шта мени да причаш". Радник је кренуо да изађе из кафића, али му је Нешковић повишеним тоном рекао да стане", наводи се у оптужници.

Nešković osumnjičen za zlostavljanje na radu, prijeti mu zatvor

Nešković osumnjičen za zlostavljanje na radu, prijeti mu zatvor

Појашњава се да се радник није зауставио, па је Нешковић са стола узео стаклену чашу и бацио је према раднику Н.Ч.

"Чаша је пала крај ногу од Н.Ч. и разбила се, а дио стакла је радника ударио у ногу. Радник је, потом, стао, а Нешковић му је пришао и ухватио га за мајицу. Вукао га је за мајицу рекавши: "Нећеш у мојој мајици, скидај је". Радник је скинуо мајицу и дао је оптуженом, који му је потом рекао: "Марш одавде". То је код Н.Ч. произвело осјећај страха, немоћи, понижења и нарушавања душевог здравља", наводи се у оптужници.

Naređena nova vještačenja u vezi s prijavom protiv Neškovića zbog napada na radnika

Naređena nova vještačenja u vezi s prijavom protiv Neškovića zbog napada na radnika



Пратите нас и путем Вибера