Načelnik PU Prijedor

Vujanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo muškarca

  • 27.04.2021. 11:50

Juče oko 17.45 časova u mjestu Srednji Buševići kod Krupe na Uni, došlo je do jezivog zločina.

Kako saznajemo, Borislav U. (46) osumnjičen je da je juče hicem iz puške ubio brata Zdravka U. (56) sa kojim je živio u kući.

Nakon zločina, osumnjičeni je pozvao policiju i prijavio se, te predao policiji pušku.

"Juče oko 17.45 časova prijavljeno je da je u mjestu Srednji Buševići došlo do izvršenja KD "Ubistvo": Nakon što su policijski službenici izašli na lice mjesta, obezbijedili lice mjesta i potvrdili navode prijave, izvršen je uviđaj pod nadzorom OJT Prijedor kojim je rukovodio dežurni tužilac i tom prilikom je utvrđeno da je lice inicijala B. U. (1976) upotrebom vatrenog oružja, automatske puške, ispalilo više hitaca i na licu mjesta lišilo života lice Z. U. (1966). Lice koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela lišeno je slobode. Jutros je nastavljen uviđaj u cilju pronalaska svih tragova koji upućuju na izvršenje ovog krivičnog djela. Sve dalje mjere i radnje policijski službenici će preduzimati pod nadzorom OJT Prijedor", rekao je Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Prema saznanjima, braća su od ranije imali sukobe, pa se sumnja da je to mogući okidač za ubistvo koje je počinjeno iz automatske puške.

Istraga koja je u toku, pokazaće detalje ovog zločina.

Тагови: