Presuda

Za smrt navijača u Bijeljini ukupno 18 godina zatvora

  • Извор: Глас Српске
  • 15.06.2023. 18:30

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je presudu kojom je 12 navijača FK Crvena zvezda osuđeno na ukupno 18 godina zatvora zbog učestvovanja u tuči u kojoj je ubijen navijač FK Partizan Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Kako je saopšteno iz bijeljinskog Osnovnog suda, presuda je potvrđena nakon što su odbijene žalbe tužioca te optuženih i njihovih branilaca.

Na po godinu i po zatvora pravosnažno su osuđeni Miroslav Gavrić, Stefan Lazarević, Nikola Milinković, Milan Milinković, Dušan Radovanović, Ognjen Jeremić, Mile Lukić, Nikola Pejić, Bojan Radojević, Borislav Ilić, David Sandić i Aleksandar Petrović, prenosi "Glas Srpske".

Zločin se dogodio 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine.

Motiv za obračun bio je grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili.


Sudar kamiona, kombija i auta

Sudar kamiona, kombija i auta

U presudi stoji da je dogovorena tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom ponijeli motke, držalice, letve i slično. Navodi se da je dio navijača Crvene zvezde stao na vidno mjesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni dio hotela i čekali dolazak navijača Partizana.

Dodaje se da su, po dolasku suparnika, grupe krenule jedna prema drugoj te je zapaljena baklja i došlo do masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije. Ranije je na godinu i po osuđen Nemanja Mičukić, protiv koga je vođen odvojen postupak.

Prvostepenom presudom krivice su bili oslobođeni Marko Zarić (26) i Petar Bujinović (26) koje terete za ubistvo navijača Pantića. Tu presudu je nedavno ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet je vraćen tom sudu na ponovno suđenje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм