MUP Republike Srpske

Za tri dana kažnjeno 868 pijanih vozača u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2021. 17:16

Tokom proteklog vikenda, odnosno od 24. do 26. Decembra, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kaznili su 868 vozača zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu ili odbijanja da se pristupi testiranju na prisustvo alkohola.

Od tog broja, 94 vozača je zadržano hapšenjem u službenim prostorijama do otrežnjenja ili oporavka, 80 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 14 vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.  

Policijski službenici su kod 30 vozača posumnjali da upravljaju pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je 23 ili 76,7% vozača sankcionisano. Tri vozača su bila pozitivna, a 20 vozača je odbilo da se podvrgne ispitivanju. 

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da je prvih jedanaest mjeseci 2021. godine na putevima Republike Srpske evidentirano 1.107 saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola, a 17.539 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog konzumiranja alkohola ili odbijanja da se pristupi testiranju na prisustvo alkohola. U istom periodu sankcionisano je 111 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, a zbog odbijanja da se pristupi navedenoj vrsti testiranja sankcionisano je 957 vozača.

S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će nastaviti sa realizacijom pojačanih aktivnosti iz oblasti bezbjednost saobraćaja, a poseban akcenat će biti na kontroli učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.  


Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм