Приједор

За три дана кажњено чак 95 тракториста

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 09:31

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у временском периоду од 10. до 13. априла реализовали су регионалну акцију појачане контроле учешћа трактора у саобраћају.  

Акција је реализована са циљем утицаја на ову категорију учесника у саобраћају да поштују прописане услове за безбједно и правилно учествовање у саобраћају како би се допринијело смањењу броја саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора.

Током трајања акције контролисано је 188 возача трактора. Од укупног броја контролисаних, издавањем прекршајног налога санкционисано је 95 возача због почињеног 101 прекршаја.

Најчешћи прекршај евидентиран по основу акције је некориштење жутог ротационог свјетла приликом кретања трактора на јавном путу. Због овог прекршаја санкционисано је 50 возача. 


Ћеранић: Једна ствар би могла бити кобна за Израел

Ћеранић: Једна ствар би могла бити кобна за Израел

Током акције из саобраћаја је искључено 6 нерегистрованих трактора, а искључена су и четири возача због управљања возилом под дејством алкохола и 4 због управљања трактором прије стицања права на управљање. 

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче трактора да поштују саобраћајна правила и прописе, да управљају технички исправним тракторима и да у циљу постизања потребне видљивости приликом кретања на јавном путу користе законом прописано жуто ротационо свјетло. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм