Niška Banja

Zastao da pomogne nepoznatom čovjeku, a to ga koštalo života

 • 08.08.2019.15:18

Stefan Kocić (20) iz Niške Banje poginuo je danas u ulici Srpskih junaka na ulazu u ovo turističko mjesto, kada ga je "BMW-om" udario Dejan M. (27) iz Brzog Broda. Nesrećni mladić stradao je dok je pomagao jednom čovjeku koga nije ni poznavao, da promijeni gumu na svojoj "zastavi 101". 

Ustanovljeno je da je Dejan vozio pijan, te da nije imao ni vozačku dozvolu za "BMW" koji nije bio ni registrovan. On je odmah nakon nesreće uhapšen zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Strašna nesreća dogodila se oko 3.45 sati kada se Stefan sa drugom vraćao kući sa obližnje benzinske pumpe gdje je kupio sok. Njegova majka Biljana kaže da je ne čudi što je Stefan zastao da pomogne nepoznatom čoveku, jer je svakome htio da se nadje u nevolji.

"Moj Stefan je bio dobro dijete, radio je u jednoj pekari, najprije kao ispomoć, nije uzimao ni dinar, a kada je naučio zanat, bez njega nisu mogli. Radio je noću, pa bi imao običaj da kad dođe s posla pred zoru, izađe. Mnogo je radio, pa je govorio: "Ne mogu samo da spavam i da idem na posao". Tako je bilo i sinoć, došao je kući, a onda otišao da kupi sok. Nisam ni slutila da ga posljednji put vidim, otišla sam na posao da bi ubrzo došao moj suprug u pratnji policije i Hitne pomoći i saopštio mi najcrnju vest", priča ožalošćena majka.

Kaže da osim Stefana ima još dvoje djece, ali da je sa pokojnim sinom imala poseban odnos.

"Nosim slike cijele porodice, ali Dejanove uvijek dvije.... on je baš bio majkin sin. Povjeravao mi se, pričao mi je o svojim planovima. Želio je da ode u inostranstvo, ja sam bila protiv, govorila sam mu da ima još vremena, da je mlad... Sad ne mogu da se nakajem što ga nisam pustila da ode. Nedavno mi je kazao da skuplja novac da upiše vožnju, eto nije stigao da sjedne u auto, a stradao je u saobraćajnoj nesreći", kroz suze govori Biljana.

Kako saznajemo, jedini svjedok nesreće je za sada je Stefanov drug dok se čovjek kojem je nesrećni mladić pomagao da promijeni gumu, udaljio prije dolaska policije. Ono što je nesumnjivo utvrđeno je da je vozaći "BMW" u trenutku nezgode u krvi imao 2.2 promila alkohola.

"On je nakon zbrinjavanja u Kliničkom centru zbog lakših povreda glave, uhapšen. Ustanovljeno je prekršio niz saobraćajnih propisa, jer osim što je bio pijan, nije imao vozačku dozvolu za "BMW" kojem je registracija istekla još prije godinu dana. Utvrđuje se i gdje je bio neposredno prije nesreće jer on mijenja iskaz, tvrdi da je bio kod kuma, pa u nekoj kafani, u svakom slučaju jasno je da se vraćao iz provoda kada je izazvao udes", kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija je obavila uviđaj na mjestu nesreće, a krivično gonjenje je preuzelo Više javno tužilaštvo s obzirom na to da je vozač bio u alkoholisanom stanju što povlači i najstrožu kaznu propisanu za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.