Sonta

Zašto rađaju djecu, ako ih ne žele: Komšije u nevjerici poslije otkrića čedomorstva

  • 04.12.2019.09:12

Žitelji Sonte, kod Apatina, u utorak su bili u šoku zbog vesti o smrti bebe u septičkoj jami i sumnje da je njihova sugrađanka Sabrina odgovorna za ovu tragediju. Komšije ove porodice iz Pionirske ulice, sa kojima smo u utorak razgovarali, ne mogu da poveruju da je majka na mostruozan način ubila svoje tek rođeno dijete.

- Nismo mogli ni da slutimo šta je uradila, ali smo znali da je bila trudna i trebalo je da se porodi - kaže žena koju smo zatekli u blizini Kristojanove i Sabrinine kuće. - Očigledno je Kristijan, kada se vratio i zatekao ženu koja više nije bila trudna, a bebe nigde nije bilo, posumnjao na najgore.

Apatinska policija uhapsila je Sabrinu N. (25) zbog sumnje da je svoje tek rođeno dete bacila u septičku jamu u dvorištu kuće u Pionirskoj ulici u Sonti. Istraga treba da pokaže da li je beba umrla pri rođenju ili ju je Sabrna usmrtila i prije tri nedjelje bacila u jamu.

Slučaj je policiji prijavio suprug osumnjičene, Kristijan N., koji u tom trenutku nije bio kod kuće, već na terenskom poslu u Mađarskoj. Da tragedija bude veća, ova porodica je prije samo dva mjeseca ostala i bez starijeg djeteta, jednoipogodišnjeg S. N. koji je, kako se pretpostavlja, preminuo od upale slijepog crijeva.

Mještani Sonte u utorak nisu bili raspoloženi da više govore o ovoj tragediji, bar ne pod imenom i prezimenom.

- Oni su pomalo čudna porodica i nije mi jasno zašto rađaju djecu ako ih ne žele - govore komšije. - Po lijepoj kući vidi se da su dobro situirani, jer Kristijan odlazi u Mađarsku da radi i tamo lijepo zarađuje. Priča se da njih dvoje žive svako svojim životom.

ONESVESTILA SE KAD JE ZAPLAKALO

Sabrina je, navodno, rekla u policiji da je beba bila živa kada se rodila, ali da se ona onesvijestila čim je dijete zaplakalo.

- Kada sam došla sebi, beba više nije davala znake života - navodno je rekla Sabrina posle hapšenja. - Nije se mrdala. Onda sam uzela ćebe, iskopala rupu pored septičke jame i kroz nju ubacila bebu.

OBDUKCIJA

Prema nezvaničnim informacijama, tijelo bebe je bačeno u jamu prije tri nedjelje, a tačan uzrok smrti novorođenčeta pokazaće rezultati obdukcije u Klinici za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Pročitajte još: