Ispaljivanje zolje u zgradu Agrama

Određen pritvor za Aleksandra Radića, saslušana još četiri lica

  • 03.10.2018. 19:09

Siniša Pašalić, Igor Basara, Darko Stjepanović i Igor Savičić saslušani su zbog ispaljivanja zolje u zgradu Agrama u Banjaluci, saznaje ATV. Da su još četiri lica saslušana potvrđeno je i u MUP-u Srpske. Oni su na kriminalističkoj obradi, a obavljeno i njihovo poligrafisanje. 

"Službenici Uprave kriminalističke policije, MUP-a RS u saradnji sa policijskim službenicima PU Banjaluka danas su, u nastavku slučaja ispaljivanja zolje, priveli i saslušali četiri lica. U toku je kriminalistička obrada i njihovo poligrafisanje, privedenih lica," rekla je Danica Gnjatović, portparol MUP-a RS. 

Policija traga za pomagačima Aleksandra Radića iz Čelinca, za kojeg je Okružno tužilaštvo zatražilo pritvor. Osumnjičeni je 30. marta oko ponoći na Bulevaru Srpske vojske u Banjaluci ispalio raketu na poslovnu zgradu Agrama. Kako kažu iz Tužilaštva, pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, zbog mogućeg uticaja na svjedoke ili saučesnike, zatim zbog mogućnosti uklanjanja dokaza u ovom krivičnom postupku, ali i zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela. Takođe, iz Tužilaštva saopštavaju da su moguće i vanredne okolnosti s obzirom da se za ova krivična djela može izreći kazna i do 10 godina. Kada je riječ o izuzimanju DNK tragova za koje su iz MUP-a rekli da su ključni dokaz protiv Radića, iz Tužilaštva kažu da se predmet nalazi u fazi istrage, te da u interesu iste, ne mogu saopštavati detalje",

"Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica, Radić Aleksandra, stavio je prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 2. u vezi sa stavom 1.KZRS i krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske," saopšteno je iz Tužilaštva.

Aleksandar Radić aktivista je i član čelinačkog SDS-a. Odranije je poznat policiji. Izvršio je niz krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivan. I to zbog teških krađa i iznude, ali i nasilničkog ponašanja.

Osnovi sud u Banjaluci donio je rješenje kojim je određen pritvor Aleksandra Radića (42) iz Čelinca, člana i aktivistu SDS-a, a koji je osumnjičen da je u martu ispalio zolju na poslovnu zgradu "Agram invest" u Banjaluci u trajanju od mjesec dana.