Lažni policajci iza brave

Zatražen pritvor za pljačkaše migranata

  • 01.08.2018. 17:34

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili žensku osoba, čiji su incijali Dž. B. (22), nakon što su pohvatali četvoricu razbojnika, Mirnesa Omeragića, radnika KJKP „Rad“, Muamera Gušu, bivšeg radnika KJKP „Rad“, Amara Kulovića i Mehrudina Džanovića, jer su migrantima oteli skoro 13.000 KM. Djevojka je odvedena u MUP Kantona Sarajevo, gdje je istražitelji saslušavaju. Kako saznajemo, bit će puštena na slobodu.

Za četvoricu uhapšenih razbojnika Opštinskom sudu Sarajevo upućen je prijedlog za određivanje pritvora, o čemu će Općinski sud Sarajevo naknadno odlučiti.
 
Plan je bio da se Kulović i Gušo maskiraju u policajce, koji će zaustaviti kombi s migrantima na Vlakovu za čijem volanom će biti Džanović. 

Jedan od njih pozajmio je kombi od komšije kako bi pokupio migrante, dok su dvojica nabavila uniforme.

Oni su se sklonili na sporedni makadamski put u blizini naselja Vlakovo. Tamo su čekali da naiđe kombi s migrantima, a zatim glumeći policajce signalizirali svom partneru vozaču da stane. 

U kombiju sa migrantima bilo je i desetogodišnje dijete. 

Prema dogovoru, tražili su dokumente od vozača. Tada je iz kombija izašao jedan migrant i na engleskom jeziku ih molio da ih ne tuku. Ubrzo je iz vozila izašao još jedan migrant i ponudio lažnim policajcima novac da ih puste. Svi migranti iz kombija dali su sve svoje stvari pljačkašima.

Migrantima su ukrali novac i mobilne telefone i tako „zaradili“ ukupno 12.700 maraka.

Policija je ubrzo upratila Omeragića, koji se uspaničio vidjevši da su mu istražitelji na tragu zbog čega je zamolio Gušu da se raspita šta se dešava. Nakon toga, Gušo je brzo završio s lisicama na rukama u svojoj kući. Policiji je sve priznao i predao im uniforme, a nakon toga pohapšen je i ostatak ekipe.
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина