Paraćin

Zbog maltretiranja maloljetnica uhapšen instruktor folklora

  • Извор: Блиц
  • 31.10.2022. 21:37

Instruktor folklora (40) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je seksualno uznemiravao svoje dvije učenice (14) i slao im vulgarne poruke preko Fejsbuka i mobilnih aplikacija.

Nakon saslušanja njemu je određeno zadržavanje, a kako Kurir saznaje, časovi folkora održavali su se u jednom selu blizu Paraćina u lokalnoj osnovnoj školi. Meštani ovog sela kažu da su zgroženi i strahuju da dve devojčice nisu jedine žrtve uhapšenog trenera folklora.

Držao časove u selu

– Osumnjičeni je u septembru došao kod nas u selo i od tada u osnovnoj školi drži časove. U ovom selu djeca nemaju priliku da se bave sportskim ili nekim drugim vannastavnim aktivnostima, tako da kada je on počeo da drži časove, sve djevojčice iz sela išle su na treninge folklora. Grupe djece bile su od prvog do osmog razreda – pričaju meštani.

– Posle hapšenja trenera, čuli smo da je on djevojčicama konstantno slao vulgarne i uznemirujuće poruke, pozivao ih na piće i da budu nasamo i intimni. Možete da zamislite kakve su to gadosti, kada njihove majke nisu bile u stanju ni da pročitaju te poruke – kaže za Kurir uznemirena komšinica i dodaje:

– Za sve se saznalo, kada su dve devojčice skupile hrabrosti i požalile se prvo jedna drugoj, a potom i nastavnici srpskog jezika. Bile su uplašene i potresene. Nisu znale šta ih je snašlo, niti kako da odgovore na te jezive poruke. Koliko znam, nastavnica je krišom pozvala policiju, kako on ne bi načuo šta se sprema i kako ne bi pobjegao. Sada mi pada na pamet da je on smišljeno izabrao da radi u seoskim sredinama, u nadi da ga devojčice od sramote neće prijaviti.

Mještani zabrinuti

Žitelji sela kod Paraćina kažu da ih sada podilazi jeza i kad samo pomisle da je osumnjičeni manijak bio sam sa tolikom djecom.

– On je u toj školi sam držao časove. Prijavljen je da radi u Paraćinu, ali na svoju inicijativu organizovao je treninge i u obližnjim selima, čuli smo da je trenirao decu iz čak pet sela. Svi smo preplašeni što je pedofil bio među decom, a ne znamo ni da li je uopšte imao licencu za držanje tih časova – kažu zabrinuti žitelji paraćinskih sela.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.