Плантажа 2023

Због узгоја марихуане ухапшен син контроверзног професора

Славиша Шакота, син контроверзног професора бањалучке Технолошке школе Спасе Шакоте, ухапшен је у оквиру акције ”Плантажа 2023”, а у претресу куће коју је користио полиција је пронашла лабораторију за узгој марихуане, 2,6 килограма те дроге, више осушених стабљика и нелегално оружје.

У ПУ Бањалука наводе да је акција рађена у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци. По наредби суда извршен је претрес куће, дворишта и помоћних објеката које је осумњичени користио.


”Том приликом је пронађена и одузета комплетна лабораторија за вјештачки узгој дроге, више различитих паковања у којима се налази око 2.640 грама марихуане, једна стабљика индијску конопљу, 15 осушених стабљика, двије дигиталне ваге, пушка са оптичким нишаном и пригушивачем, 456 комада муниције, више комада минско-експлозивних средстава и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела”, саопштено је из ПУ Бањалука.

ПУ Бањалука: Откривена лабораторија за узгој марихуане

ПУ Бањалука: Откривена лабораторија за узгој марихуане

Додају да се Шакоти на терет ставља да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.


У ПУ Бањалука сазнајемо да Славиша раније није пролазио кроз полицијске евиденције. С друге стране његов отац Спасо је 2017. године био осуђен на шест мјесеци затвора због сексуалног узнемиравања двије малољетне ученице. Правоснажну пресуду је укинуо Уставни суд због ретроактивне примјене закона и наредио ново суђење. У међувремену поступак је обустављен због застаре, а Спасо је враћен на посао, што је изазвало огорчење јавности.

Занимљиво је да је Спасо покушао да се избјегне кажњавање па је платио 30.000 КМ Ненаду Берићу да му ”среди” ослобађајућу пресуду за сексуално узнемиравање ученица. Како до тога није дошло, тражио је новац назад, али је Берић одлучио да га застраши минирањем аутомобила у октобру 2017. године.

Šakota svjedočio o eksploziji: Berić je želio da me ubije zbog 30 000 KM

Šakota svjedočio o eksploziji: Berić je želio da me ubije zbog 30 000 KM

Ангажовао је Александра Савића и на точкове Шакотиног ”мерцедеса” подметнули су четири ручне бомбе које су се активирале када је професор сјео у аутомобил и кренуо у рикверц. У серији експлозија, које су потресле цијелу Бањалуку, Шакота је лакше рањен као и случајни пролазник. Били су угрожени животи још девет особа, а оштећено је више пословних простора, док су у пожару изгорјела три аутомобила. Берић је због подстрекавања убиства осуђен на 10 година, а Савић на девет година затвора због покушаја убиства Шакоте.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.