Osumnjičen za ubistvo Ane Volš

Život pun skandala i prevara: Misterije iza lika Brajana Volša

  • Извор: Телеграф
  • 28.02.2023. 21:30

U srpskim medijima 7. januara odjeknula je vijest da je nestala Beograđanka Ana Volš u Masačusetsu. Kako su tad prenijeli američki mediji, Ana je navodno krenula za Vašington 1. januara zbog posla, ali joj se od tada gubi svaki trag. Ispostavilo se da nije ni izašla iz kuće.

Iako se u početku mislilo da je njen suprug Brajan Volš poslije nekoliko dana prijavio njen nestanak, istraga je otkrila da je nestanak majke tri sina prijavio njen kolega iz Vašingtona. Tek kad je policija otišla do porodične kuće u Kohasetu da provjeri gdje je Ana, Brajan je rekao da je otišla za Vašington i da se sa njom nije čuo nekoliko dana, ali da je to normalno jer puno radi.

Policija ga je ubrzo uhapsila zbog ometanja istrage, a onda je optužen da je ubio svoju suprugu. 

Ko je Brajan Volš?

Rođen je 17. avgusta 1976. godine u Masačusetsu kao sin Dajane i Tomasa Volša. Majka mu je migrantkinja, porijeklom iz Teherana, koja se u Ameriku doselila 1943. Sa Tomasom, mladim i uglednim doktorom, vjenčava se 1971. godine.

Brajanova majka je 1975. izgubila rođenog brata, da bi se godinu dana kasnije na radost porodice, rodio Brajan.

Tomas Volš, ugledni neurohirurg, bio je u rezervi američke mornarice koja mu je uputila poziv za aktivnu službu. Ali je 1977. zatražio otpust, zbog čega je cijeli slučaj završio na sudu.

U međuvremenu su se Dajana i Tomas razišli, a razvod je trajao godinama. Tomas Volš umire 2018. godine.

Brajan od 2015. počinje da radi kao međunarodni poslovni strateg za Ten Sail Consulting. Na tom poslu radio je pet godina, sve do jula 2020. godine, kada odlazi da radi kao finansijski direktor u kompaniji pod nazivom Capital Letters Consulting. Oko 10 mjeseci kasnije osniva kompaniju pod nazivom Leadership & Effective Teamwork Strategies.

Prije četiri godine protiv njega je podignuta optužnica za prodaju falsifikovanih umjetničkih slika. Naime, Brajan je 2016. ukrao više slika Endija Vorhola i drugih dragocjenih umjetničkih djela od prijatelja u Južnoj Koreji. Kada se vratio u Ameriku, galerije su odbijale da kupe slike, da bi ipak uspio jednu da proda na Ibeju za 80.000 dolara. Brajan je zbog ove krađe bio u kućnom pritvoru.

Pored ove krađe, Brajan je optužen i da je uništio očev testament kako bi prikupio desetine hiljada dolara od imanja koje nije njemu namijenjeno.

Sa Beograđankom Anom Ljubičić vjenčao se 6. januara 2015. godine, sa kojom je u međuvremenu dobio tri sina. Prema pisanju medija, Ana i Brajan su imali u početku skladan brak, da se kasnije spekulisalo o svakom detalju iz njihovog života.

Ana je nestala 1. januara 2023. godine, njen nestanak prijavio je njen kolega iz Vašingtona 4. januara nakon što se nije pojavila na poslu.

Prema policiji, Brajan je 2. januara posjetio Home Depot kako bi kupio masku, rukavice, sredstva za čišćenje... i time prekršio kućni pritvor.

Policija je sa nalogom za pretres došla u kuću Volšovih. Tada je Brajan uhapšen, kako kaže policija, zbog obmanjivanja istrage. Od tada se niko iz njegove porodice nije oglasio.

Optužen je za njeno ubistvo pred Okružnim sudom u Kvinsiju 9. januara. Izjasnio se da nije kriv ni po jednoj optužbi.

Ponovo se pojavio pred sudom 9. februara kada je nakon dva minuta izlaganja njegove advokatice saslušanje bilo odloženo.

Kancelarija okružnog tužioca Norfolka Majkla V. Morisija saopštila je u ponedjeljak da će slučaj Brajana Volša biti nastavljen 4. aprila pred okružnim sudom u Kvinsiju.

Konferencija o statusu zakazana je za 1. mart, prenosi Boston.com.

Povezana vijest:

Životna priča Ane Volš

Brajan Volš optužen za ubistvo supruge: Novi detalji istrage u slučaju nestale Ane

Pronađeno tijelo žene, mediji pišu da je možda u pitanju Ana Volš

Guglao kako se riješiti tijela! Brajan ubio Anu, pa leš danima držao u podrumu

Ovo je mogući razlog zbog kojeg je Brajan raskomadao Anu Volš

Тагови:
  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм