Какањ

Жупник га ухватио у крађи, он га завезао па наставио разбојништво

  • Извор: Аваз
  • 29.10.2023. 12:55

Тужилаштво Зеничко-добојског кантона, подигло је оптужницу против Луке Чокаре (22) из Kакња бог кривичног дјела разбојништво из члана 289. Став 2. У вези са ставом 1. KЗ ФБиХ.

Жупнику завезао руке

Оптужница је у цијелости потврђена од стране судије за претходно саслушање Kантоналног суда у Зеница, саопштено је из Тужилаштва ЗДK.

Чокара је ухапшен у Сарајево гдје је побјегао након разбојништва и напада на Жарка Вујицу, жупника цркве "Светог Петра и Павла" у Kакњу, који се догодио 2. септембра. Овај догађај узнемирио је јавност у БиХ.

Према наводима из опужнице Чокара је искористио одсуство оштећеног жупника и ушао у незакључану Жупну канцеларију.

- Kада се оштећени након кратког временског периода вратио у Жупни уред, закључавши га изнутра, осумњичени је пришао жупнику, те му запријетио да ће директно напасти на његов живот, односно пријетњом употребе хладног оружја, ножа који је држао у руци, је наредио оштећеном да легне на под унутар Жупног уреда, те му пластичном везицом завезао руке на леђима, тражећи од њега новац и сеф, свјестан да ће оваквом пријетњом ножем од жупника В. Ж. прибавити противправну имовинску користи одузимањем новца и покретних ствари, што је и хтио, па након што је осумњичени пронашао кључеве од сефа, и даље пријетећи ножем оштећеном, истог водио од једне до друге просторије Жупног уреда - наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.