Акција ”Вериткала”

Звицер, Шарић и Беливук организовали убиства четворице Шкаљараца!

Десет особа ухапшено је у великој међународној акцији ”Вертикала” због удруживања ради вршења тешких кривичних дјела, међу којима су убиства Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу, Игора Дедовића и Стевана Стаматовића и покушаја убиства његове супруге Леле у Атини.

Акцију је спровео МУП Србије у сарадњи са Безбједносно информативном агенцијом (БИА), полицијом Републике Српске, Шпаније и Грчке, те Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал.

Ухапшени су Милинко Брашњевић, Душан Јовановић Гиба, Драган Томић звани Војник, Владимир Војиновић, Слободан Вујачић, Владимир Мандић, Наташа Дедић, Раде Стојичевић и Абаз Раби.

”Тужилаштву су поднесени извјештаји против укупно 18 особа, а организатори ове криминалне групе су Радоје Звицер, Дарко Шарић и Вељко Беливук”, саопштено је на конференцији за новинаре МУП-а Србије.

Пријављени су и Ратко Живковић Земо, Милован Здравковић звани Тег и други.

”Овом акцијом задат је озбиљан ударац организованом криминалу”, рекао је начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Нинослав Цмолић.

Драган Ивановић, начелник Службе за борбу против организованог криминала, рекао је да су и у овом предмету дио доказа прикупљен декрипцијом ”Скај” апликације.

”Поред ”Скај” порука, постоје и материјални докази који су прикупљени у сарадњи са полицијама Шпаније и Грчке”, рекао је Ивановић.

Појаснио је да је Милинко Брашњевић, о коме се годинама ништа није знало, лоциран и праћен у Шпанији, гдје је и ухапшен. Абаз Раби је ухапшен у Грчкој, а сви остали у Србији. Незванично сазнајемо да је Брашњевић прво лоциран у БиХ, одакле је отишао за Шпанију. Управо је њега лоцирао МУП Републике Српске који је информације подијелио са колегама из Србије и Шпаније, гдје је настављено његово праћење. 

Будући да се ради о четири убиства појашњено је да ће дио осумњичених одговарати за убиства на Крфу, а другио дио за убиства у Атини.

”Ради се о истој криминалној групи, која је имала исто водство”, истакао је Цмолић.

Подсјетимо, Дедовић и Стаматовић убијени су 19. јануара 2020. године у Атини, док су Кожар и Хаџић изрешетани 23.07.2020. године на Крфу. Ради се о истакнутим члановима ”Шкаљарског клана”.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.