Хрватски кошаркаш и тренер

Ацо Петровић: Силазак са постоља 1995. била је велика грешка

  • Извор: Б92
  • 04.02.2024. 10:39

Чувени хрватски кошаркаш и тренер Александар Ацо Петровић осврнуо се на дешавања из Атине 1995. године.

Тада су репрезентативци Хрватске одлучили да сиђу са постоља, уочи доделе златних медаља кошаркашима Југославије.

"Ако ме питате да ли је то била грешка – да, али ако гледате кроз призму 2024. године, али ако се вратимо на 1995. годину, сви знамо каква је била ситуација… Чињеница је да је био успостављен некакав телефонски мост између дворане у Атини и Загреба. Чињеница је да дошао некакав миг да се напусти постоље и то се десило. Али мислим да је то велика грешка која је направљена", рекао је Петровић у интервјуу за "Н1".

Петровић се често виђа на утакмицама АБА и Евролиге, а осврнуо се и на наступе српских вјечитих ривала.

"Звезда је имала неке тешко надокнадиве поразе, али када је здрав Милош Теодосић – два Звездина центра долазе до изражаја. Нисмо имали прилику видјети здраву Звезду у стотпостотном издању. За Партизан је веома битно да има предност домаћег терена. Јер је немерљива и оком видљива разлика колико је јачи Партизан кад игра пред својим навијачима него кад игра на страни. Императив Партизана је да направи брејк како би био у ситуацији да игра одлучујуће утакмице пред својим играчима, пре свега говорим о плеј-ин, да ухвати ту позицију седму или осму… Послије већ четвртфинална серија је нешто друго и ту, по мени, увијек боља екипа победи", казао је Петровић.

Подсјетимо, Петровић је недавно најавио утакмицу посвећену његовом брату Дражену, која ће бити одиграна у септембру у Загребу, а у којој ће се састати тим Хрватске и тим Европе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.