Mia Dojčinović

Banjalučanka postala prvi ženski FIBA sudija iz Srpske

  • Извор: Мондо.рс
  • 12.09.2023. 12:44

Banjaluka i Republika Srpska dobili su prvog ženskog FIBA sudiju.

Tom titulom može da se pohvali Mia Dojčinović, koja je ovog mjeseca učestvovala na treningu za nove sudije u Zagrebu, koji je na kraju rezultirao vrijednim priznanjem.

“U Zagrebu je od 5. do 8. septembra održan trening za nove FIBA sudije, gdje sam participirala ispred Bosne i Hercegovine, zajedno sa kolegema Hasanom Bajgorićem i Lukom Brekalo. Trening je sadržao predavanja koje su nam držali FIBA instruktori, treninge fizičke spreme i rad na terenu, sve kako bi nas što bolje spremili za novu sezonu i nove izazove”, istakla je za sajt Košarkaškog saveza Republike Srpske Dojčinović, za koju je ovo najveći iskorak u sudijskoj karijeri.

“Košarka je vrlo dinamičan sport i sudije, kao dio igre, imaju velike odgovornosti na koje se moramo spremiti i konstantno raditi. Ovo je samo korak dalje, koji treba da opravdam i koji me motiviše za dalje. Osmijeh s lica ne silazi i čekam prvu nominaciju. Tata zna da je ovo za njega i da bez njega ne bih bila ovdje. Mnogo sam ponosna na snagu koju nosim i idemo dalje”, ističe ova Banjalučanka.

Podsjetimo, Republika Srpska je nedavno dobila i prvog ženskog košarkaškog trenera sa FIBA sertifikatom, a to priznanje pripalo je Ognjenki Jovičić iz Gradiške, piše "Mondo".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!