Кори Хигинс

Бивши бек Барселоне стиже у Звезду?!

  • Извор: Телеграф
  • 12.01.2024. 17:37

Кошаркаши Црвене звезде већ дуго траже појачање на позицији бека, а изгледа да су исто и пронашли! Како сазнаје Телеграф, искусни Кори Хигинс се налази на корак од доласка на Мали Калемегдан и ускоро би требало да буде све договорено између двије стране.

Звезда је дуго вагала, тражила је појачања на позицији бека и четворке, а како се могло и начути са Малог Калемегдана, позиција бека је била приоритет, поготово због чињенице да је клуб остао без повријеђених Николе Топића и Немање Недовића, који ће одсуствовати четири недјеље са терена.

Морали су црвено-бели да реагују, а спас виде управо у бившем играчу Барселоне, који је овог љета и остао без клуба. Наиме, како пише Телеграф, договор је постигнут, те је само питање тренутка када би клуб требало да објави да је Хигинс постао нови играч, уколико, све прође како треба.

Недовић ван терена до средине фебруара

Недовић ван терена до средине фебруара

Наравно, Кори Хигинс није једини на радару овог клуба од бекова, али је тренутно најближи овом клубу. Оно што би могло да направи проблем приликом његовог потписа, јесте исто што и током љета, када није прошао љекарске прегледе. Ипак, надају се да овога пута то није случај, те да ће моћи.

Уколико се случај понови, Звезда ће се окренути новим рјешењима.

Када је ријеч о Хигинсу, ради се о прекаљеном беку који је претходне четири сезоне провео у Барселони, а прије тога је наступао и дуго за ЦСКА из Москве, с којим је освојио и двије титуле Евролиге.

Звезда објавила лошу вијест о повреди Топића

Звезда објавила лошу вијест о повреди Топића

Такође је у каријери играо још за БејХоксе, Шарлот Бобкетсе, Тријумф Љубертси и Гацијантеп.

Са Барселоном је дошао и до двије титуле у Шпанији, као и једног Купа, чији је био и МВП 2021. године.

Још једна ствар јесте и то да ово не значи да је Звезда готова са појачањима.

Пратите нас и путем Вибера