Evroliga

Crvena zvezda dočekuje Monako

  • Извор: Агенције
  • 12.01.2023. 10:57

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova dočekaće Monako, u okviru 19. kola Evrolige.

"Crveno-bijeli" su prije dva dana poraženi od Real Madrida u "Pioniru", a sada im predstoji još jedan težak izazov.

Tim iz Kneževine je u vrhu elitnog takmičenja i ima skor od 12 pobjeda i šest poraza, a tim učinkom mogu da se pohvale još samo spomenuti Real, te Barselona.

Zvezdin učinak je polovičan (9-9), baš kao što je i Efesov, a dvije ekipe nalaze se na sredini tabele.

"Naša očekivanja su uvijek takva da mislimo da možemo da dobijemo svaku utakmicu, pa i ovu. Monako je ekipa čija poziicja na tabeli govori sama po sebi. Fizički izvanredni, imaju odlične individualce, najviše situacija 1 na 1, odlični šuteri, izvanredni u skoku. Imaju i oni loših strana, samo vidjećemo da li ćemo ih uspjeti pronaći", rekao je trener Duško Ivanović.

"Crveno-bijeli" imaju kadrovskih problema, neće biti Luke Vildose, Nikole Ivanovića i Hasana Martina, dok je nastup Bena Bentila, kojeg muče virus i visoka temperatura, pod znakom pitanja.

"Još jedno duplo kolo, ali navikli smo na ovaj ritam. Iza nas je teška utakmica sa Realom, ali sve snage okrećemo ka Monaku. Za jedan dan ne može mnogo toga da se uradi, ali želimo svakako da odigramo dobru utakmicu. Prvi meč u Monaku nije merilo, imamo drugačiji stav borićemo se 40 minuta, i kada budemo padali i kada budu pogađali. Monako je izuzetna ekipa, sa razlogom su na vrhu tabele, igraju odlično, fizički moćni i to koriste na najbolji način. Moraćemo da odgovorimo tučom žargonski rečeno i da uvedemo utakmicu u egal", rekao je Ognjen Dobrić.


(FOTO: Tanjug/AP)