Selektor Srbije

Da li će Jokić igrati na Mundobasketu? Oglasio se Svetislav Pešić

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2023. 12:50

Selektor Srbije Svetislav Pešić i dalje nije siguran da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju na Mundobasketu.

Iskusni stručnjak je ovih dana dao intervju za njemački "Zidojče Cajtung" povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Njemačke, što mu je bio prvi veliki uspjeh u seniorskoj košarci.

"Pozdravi je pozdravi" - Jokić se popeo na stolicu pa zapjevao poznati hit

U tom razgovoru, između ostalog, novinar je pitao srpskog trenera i da li će MVP NBA finala i osvajač šampionskog prstena biti dio ekipe na planetarnoj smorti na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

Pešić je poručio da još nije siguran, odnosno da još nije jasno. Potom je dodao da je Nikola jedan od najboljih igrača s kojima je sarađivao u karijeri.

Evo koliko košta Jokićev let privatnim avionom gazde Denvera

Evo koliko košta Jokićev let privatnim avionom gazde Denvera

- On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživio. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je Pešić.

Selektor Srbije je takođe poručio da je prvenstveni cilj reprezentacije da izbori mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Rodman: Jokić je pakleno spor, ali je bolji od Lerija Birda

Rodman: Jokić je pakleno spor, ali je bolji od Lerija Birda

- Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mjesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da vjerovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu svijeta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - poručio je srpski selektor.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.