NBA

Dalas izbacio Jutu

  • Извор: Б92
  • 29.04.2022. 12:45

Košarkaši Dalasa izbacili su Jutu iz plej-ofa NBA lige pobjedom u šestoj utakmici rezultatom 98:96.

Ukupan rezultat u seriji je 4-2, a u polufinalu zapadne konferencije tim iz Teksasa igraće protiv Finiksa koji je, takođe sa 4-2, završio seriju sa Nju Orleans Pelikansima.

Mavsima je ovo prva plej-of pobjeda u seriji još od 2011. godine kada su posljednji put osvojili šampionski prsten.

Ponovo je najzaslužniji za trijumf Dalasa bio Luka Dončić, koji je postigao 24 poena i imao devet skokova i osam asistencija.

Isti broj poena imao je i Džejlen Branson koji je u finišu pogodio trojku za 97:94, a potom i jedno od dva slobodna bacanja za potvrdu trijumfa.

Spenser Dinvidi je takođe bio dobar sa 19 poena. Na drugoj strani se istakao Donovan Mičel sa 23 poena, devet asistencija i osam skokova.

Bojan Bogdanović je postigao 19, ali je promašio šut za pobjedu u poslednjem napadu. Džordan Klarkson je dodao 15 poena, dok je Rudi Gober ubacio deset poena i imao je 12 skokova.

Serija između Dalasa i Finiksa počinje u noći između ponedjeljka i utorka.


(FOTO: Tanjug/AP)
Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.