Evrokup

Debakl Partizana u Litvaniji!

  • Извор: спортклуб
  • 08.03.2022. 20:33

Košarkaši beogradskog Partizana poraženi su u utorak u litvanskom Panavežisu u meču 14. kola grupne faze Evrokupa – bolji od tima koji vodi Željko Obradović bio je domaći Lijetkabelis, koji je slavio rezultatom 93:78. „Parni valjak“ tako nije uspio da nastavi sa dobrim partijama poslije pobjede u „večitom derbiju“ protiv Crvene zvezde u nedjelju – Obradović je kombinovao minutažu, ali ovako ubjedljiv poraz nije bio očekivan.

Bio je ovo treći neuspjeh u posljednja četiri meča u Evrokupu za Beograđane – sada su na skoru 9-5 i zauzimaju drugo mjesto tabele A grupe. 

Lijetkabelis nastavlja dobru formu – ovo im je bio četvrti trijumf u pet mečeva i sada su na 7-6. Ostaje da se vidi kako će tabela izgledati ukoliko se izbrišu rezultati ruskih timova – u tom slučaju Partizan bi bio na 9-4, a Lijetkabelis na 7-4 jer se ne bi računali dueli u kojima je igrala Lokomotiva Kubanj.

Lijetkabelis je vodio od starta, ali je Partizan uspio da se vrati do egala odličnom igrom Kevina Pantera na kraju prve četvrtine. Međutim, u drugoj dionici Partizan je igrao katastrofalno, nije postigao poen u prvih sedam minuta, domaćin je napravio seriju 20:0 i meč je praktično tada bio riješen. Na startu treće četvrtine Partizan je uspio da dođe do -13, ali to je bilo sve, uslijedile su nove serije tima Nenada Čanka i duel je praktično bio gotov.

U srpskom timu najefikasniji je bio Kevin Panter – Amerikanac je ubacio 20 poena (6/12 iz igre, 5/5 slobodna bacanja). Rade Zagorac se vratio poslije pauze i postigao 16 poena (5/8 iz igre), a 12 je dodao Jam Madar, uglavnom u finišu – 5/7 iz igre. Centri Matijas Lesor i Balša Koprivica ubacili su po 7 poena.

U litvanskom timu najbolji je bio nekadašnji centar Partizana Đorđe Gagić – bivši reprezentativac Srbije meč je završio sa 21 poenom (7/9 iz igre, 7/10 penali), a imao je i 5 skokova. Raspoložen je sa takođe 21 poenom bio Gediminas Orelik (5/9 iz igre, 6/7 penali). U pobjedničkoj ekipi nije nastupio srpski bek Nikola Radičević.

Naredni meč Partizan igra u nedjelju od 19 časova u Podgorici protiv Budućnosti u okviru 22. kola ABA lige. Crno bijeli iduće srijede u Evrokupu dočekuju francuski Levaloa. Čankov tim u narednoj rundi EK gostuje Huventudu u Badaloni.


Тагови: