Evrokup

Poraz Partizana koji će dugo da boli

  • Извор: Б92
  • 21.04.2022. 12:01

Najavljivala se crno-bijela fešta, ali je stiglo veliko razočaranje za 20.000 navijača Partizana u Štark Areni, pošto su njihovi ljubimci sinoć neočekivano poraženi od Bursaspora u osmini finala Evrokupa 95:103.

Partizan je bio veliki favorit protiv turske ekipe, međutim, podlegli su pritisku izabranici Željka Obradovića i neočekivano okončali nastup u Evrokupu već na prvoj prepreci u nokaut fazi. "Crno-bijeli" su se mučili tokom cijelog meča da uspostave svoj ritam igre, a kada su konačno došli u situaciju da prelome meč u svoju korist, uslijedio je kolaps.

Teško je objasniti poteze koje su igrači Partizana povlačili u 20 sekundi meča u kojem su imali pet poena prednosti i skoro pa slomljenog rivala.

To su izgleda osjetili i "crno-bijeli" i opustili se, potpuno izgubili koncentraciju i povratka više nije bilo. Avramović je promašio jedno od dva ključna bacanja kojima je mogao da donese svom timu +6, a Turci su bez otpora dva puta poentirali i stigli na koš zaostatka.

A onda je uslijedio potez koji je riješio sve, neobjašnjiv ofanzivni faul Jama Madara i tu je bio kraj za Partizan. Imali su poslije napad za pobjedu, ali kada je timska dekoncentracija na tom nivou, ne bi pomoglo ni da je Kevin Panter na raspolaganju imao i 25, a ne samo pet sekundi.

Nakon takvog razvoja situacije produžetak je bio samo čista formalnost, jer su igrači Burse, za razliku od Partizanovih, stekli samopouzdanje i sa dvije trojke utišali Arenu.

Bursa će u četvrtfinalu igrati protiv Cedevita Olimpije. 

(FOTO: KK Partizan)