Evrokup

Partizan dočekuje Bursaspor

  • Извор: Б92
  • 20.04.2022. 12:26

Pred košarkašima Partizana večeras je utakmica osmine finala Evrokupa protiv turskog Bursaspora, a očekuje se da "crno-bijeli" imaju podršku pune Štark arene.

Već sada je poznato da će pobjednik ovog duela igrati protiv Cedevita Olimpije u četvrtfinalu, pošto je slovenačka ekipa eliminisala Turk Telekom rezultatom 93:80. 

"Crno-bijeli" su takmičenje u Grupi A završili kao drugi sa 12 pobjeda i četiri poraza, dok je Bursaspor u grupi B zauzeo sedmo mjesto. 

"Ono što je bitno je da se bude koncentrisan na to da se igra jedna utakmica. Praktično eliminacija. Sistem takmičenja je napravljen još ljetos tako da smo svjesni da je ovo najvažniji dio sezone. Igrali smo sve da bi bili u ovoj situaciji da dođemo do toga da igramo plej-of i evo, prva utakmica protiv Burse. Oni igraju veoma dobro, nalaze se u seriji dobrih rezultata, odlično su vođeni od strane mladog kolege Alimpijevića kom čestitam na svemu što radi sa Bursom. On je stabilizovao tu ekipu i to se vidi. Ovom prilikom želim i da se zahvalim navijačima Partizana na svemu što su uradili do sada tokom sezone, na toj podršci koja je nevjerovatna i samo neka tako nastave", poručio je trener Partizana Željko Obradović.

Košarkaš Partizana Zek Ledej rekao je da je Bursa težak protivnik i da će za pobjedu morati da ispoštuju savjete trenera.

"Očekuje nas veoma težak protivnik. Mi moramo da sprovedemo zamisli trenera u djelo i da se držimo plana utakmice. Ukoliko to učinimo, imamo dobro šansu da meč završimo uspješno. Svi smo uzbuđeni, plej-of je najbolji dio sezone, igra se za trofeje i mi sada moramo da uradimo naš posao na terenu", rekao je Ledej.

Meč počinje u 20 časova i 30 minuta. 

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)