Објавио Мишко Ражнатовић

Дворана Меге ускоро ће носити име Дејана Милојевића

  • Извор: СРНА
  • 18.01.2024. 15:55

Дворана "Мега фектори" у Београду ускоро ће носити име прослављеног српског кошаркаша и тренера Дејана Милојевића, објавио је кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић.

"Име хале `Мега фектори`, тренажне дворане Кошаркашког клуба Мега гдје је Дејан провео скоро цијелу тренерску каријеру, ускоро бити промијењено", написао је Ражнатовић на друштвеним мрежама уз Милојевићеву фотографију из хале.

Милојевић, некадашњи тренер Меге, преминуо је јуче од посљедица срчаног удара.

Дејан Милојевић је осам година био главни тренер Меге, освојио је Куп Радивоја Кораћа, али и направио много великих играча који и данас наступају у НБА лиги и широм Европе.

Преминуо Дејан Милојевић

Преминуо Дејан Милојевић

Никола Јокић, Василије Мицић, Марко Симоновић, Влатко Чанчар, Тимоти Луваву, Ивица Зубац и Гога Битадзе стасали су у Меги под Милојевићевим патронатом и касније заслужили визу за пут у НБА лигу.

Дејан Милојевић је рођен у Београду 15. априла 1977. године. Прве кошаркашке кораке направио је у београдском Кошаркашком клубу Беовук за који је, док је био јуниор, на једној утакмици постигао 131 поен, што је и дан-данас рекорд.

Милојевић је 1998. године прешао у ФМП, одатле у Будућност, а затим 2004. у Партизан и постао најбољи играч регионалне НЛБ лиге и неколико пута најкориснији играч кола у Евролиги. Био је члан и Памесе, али и Галатасараја, те се 2009. вратио у Партизан да заврши каријеру.

Подсјетимо се успјеха Дејана Милојевића

Подсјетимо се успјеха Дејана Милојевића

Био је члан младе репрезентације испод 22 године, са којом је освојио злато, док је са сениорском репрезентацијом СР Југославије освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. у Турској.

У октобру 2012. постао је први тренер Меге, одакле је 2020. године отишао у НБА лигу и тамо наставио да гради каријеру.

Од октобра 2021. године је био запослен као члан стручног штаба Голден Стејт Вориорса, гдје асистира Стиву Керу, уско специјализован за рад са центрима.

Прије двије године, односно 2022, са ратницима је освојио и шампионски прстен.

Пратите нас и путем Вибера