Rastanak sve bliži

Džikić nije ispunio ciljeve - Budućnost na prekretnici

  • Извор: Б92
  • 09.06.2022. 12:37

Srpski trener Aleksandar Džikić najvjerovatnije će napustiti Budućnost poslije samo jedne sezone u Podgorici.

Džikić je nedavno sa Podgoričanima osvojio titulu šampiona Crne Gore, ali "Vijesti" prenose da nije ispunio ciljeve kluba.

"Javna je tajna da je izgubio i autoritet nad nekim igračima, zbog čega je novi rastanak neminovnost", prenose "Vijesti" uz napomenu da se Džikić nije ni pojavio pred novinarima nakon osvajanja titule.

Pobjedom nad Mornarom u majstorici finala plej-ofa (90:82), 51-godišnji Beograđanin je prigrabio jedini pehar koji mu je nedostajao.

"Da je Džikićevo vrijeme prošlo, govori i činjenica da se nakon pobjede nad Mornarom uputio u svlačionicu, ne čekajući pobjedničku ceremoniju. To mu nije prvi put, ali ni pola sata nakon utakmice nije želio da izađe pred novinare, već je preko portparola kluba poručio da neće davati nikakve izjave ni oko finala, ni oko cijele sezone", prenose "Vijesti.

Džikićevog nasljednika čeka težak posao jer ugovore imaju samo dvojica igrača, a svi stranci, osim možda Edina Atića, gotovo sigurno odlaze, dok je pitanje i ko će ostati od domaćih igrača.

Važeći ugovor od njih ima samo Igor Drobnjak, dok iz Studentskog centra bi trebalo da dođu Kenan Kamenjaš i možda Flečer Megi.

Crnogorski mediji se pitaju i šta će uprava odlučiti - da li da se takmiče sa beogradskim velikanima, koji će imati osmocifrene budžete, ili da se zadovolje eventualnim plasmanom u polufinale plej-ofa i sezonom u Evrokupu.