Евролига

Фењераш стотком испратио Звезду

  • Извор: спортклуб
  • 09.01.2024. 22:37

Црвена звезда није успјела да упише трећу побједу заредом у Евролиги и поражена је од Асвела резултатом 100:91.

Много тога недостајало је црвено-бијелима у хали „Астробал“ у Лиону. Свакако и повријеђени Лука Митровић и Никола Тошић, потпуно спремни Милош Теодосић, али и учинак неких других играча, осим Јага и Недовића, пише Спорт клуб.

Одлично је Црвена звезда почела меч против Асвела у Лиону, кад је расположени Недовић погодио тројку имала је шест поена вишка (10:4). Наставио је Недовић са сјајном игром, одличан је био и Јаго, па је два минута прије краја београдски тим имао девет поена предности (25:16).

Али, двије грешке Јага и поени које је добро познати судија Јавор украо Недовићу, покренули су Французе, Асвел је до истека првог квартала стигао чак до изједначења (25:25). Чини се да је Сферопулос нешто раније требало да на паркет посашље Теодосића, мада је питање колико је он уопште био спреман, послије повреде у Љубљани.

Неколико одличних потеза Теодосића било је довољно да Звезда на кратко врати предност (35:31), али је Асвел ухватио ритам. И не само то, у финишу првог полувремена домаћин је стекао три поена вишка, највише захваљујући сјајном Скоту (48:45).

Наставила је Звезда по систему топло-хладно, па је у једном тренутку Асвел стекао и пет поена вишка (62:57). Исту разлику домаћи су имали и на седам минута до краја, после фантастичног закуцавања Ендијае (75:70).

У тренуцима кад се „ломило“, Асвел је био све бољи, па је уз пет везаних поена Лија, од тога три са линије бацања, стекао и максималних осам поена предности, пет и по минута прије краја (80:72).

На тренутак је Звезда одговорила, поенима Недовића, али је одмах узвратио Кауди тројком из ћошка. У сљедећем нападу Гилепси је направио фаул, одмах потом и у одбрани, чиме је избацио Звезду из бонуса. А убацио Асвел у двоцифрену предност, Џексон је оба пута био прецизан – 85:74. На два плус један Недовића одмах је одговорио Ли тројком – 88:77. Испоставило се да је то био крај отпора црвено-бијелих…


Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.