Poljska

Haos u reprezentaciji protiv koje Srbija igra na Evrobasketu

  • Izvor: B92
  • 10.08.2022.18:25

Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je brata Mateuša da ga je izbacio iz reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Nastavljen je haos u poljskoj reprezentaciji koji je započet svađom između kapitena Mateuša Ponitke i bivšeg NBA košarkaša Marćina Gortata.

Ponitka je prije nekoliko mjeseci bio napadnut što se vratio u Zenit iz Sankt Peterburga, uprkos ratu koji je započela Rusija u Ukrajini.

Ovoga puta stvar je još gora, pošto je Marsel Ponitka za poljske medije izjavio da ga je brat uklonio iz reprezentacije.

"Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želio da me prihvati u timu", rekao je Marsel koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu.

"Ne osjećam se krivim zbog cijele ove situacije i ne razumijem zašto me Mateuš po svaku cijenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš osjeća ugroženo, bolje je da lijepo sjednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara", dodao je mlađi Ponitka.

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

"Da, naravno. Uvijek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapiten tako često izbjegava. Volio bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cijele zajednice, i da jednom zauvijek prekinu spekulacije", dodao je.

Srbija igra protiv Poljaka posljednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra. Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.

Tagovi: