Odlična igra ekipe iz Banjaluke

Het trik Orlova u Kupu BiH

  • Извор: АТВ
  • 06.03.2023. 19:25

U dupke punoj dvorani u Banovićima, košarkašice banjalučkih Orlova ostvarile su het trik u Kupu BiH. Treći put uzastopno, tim trenera Dragane Svitlice domogao se trofeja u ovom takmičenju koji će im dati dodatni vjetar u leđa za nastavak sezone.

"Moja ekipa pokazala je jednu stabilnu, zrelu igru. Odigrale su svih 40 minuta onako kako smo se dogovorili, bili su fokusirani na naš dogovor koji smo imali u svlačionici i to nam je donijelo rezultat da uspijemo na kraju da odbranimo i ove godine titulu osvajača Kupa BiH", kaže Dragan Svitlica, trener ŽKK Orlovi

Ekipa Orlova ove sezone je neporažena u prvenstvu BiH, sa svih 14 pobjeda, a želja svih u klubu je da se šampionska titula vrati u Banjaluku. Igrački kadar i ove godine krcat je mladim košarkašicam, a medju njima je i Danijela Mitrović koja kaže da su za sada na dobrom putu da ostvare zacrtane ciljeve. 

"Od samog početka postavili smo sebi određene ciljeve i do sada smo već dva ispunili ostaje nam da osvojimo tu titulu i da je odbranimo i zadovoljni smo dosadašnjom igrom", priča Danijela Mitrović.

Napredak svoje ekipe hvali i Dragan Svitlica.

“Zadovoljna sam svim onim što smo napravili od početka s obzirom da se vidi njihov napredak, da one stvarno vrijedno treniraju, slušaju imaju dobru atmosferu i da jednostavno to ide korak po korak ka gore", priča Svitlica.

Sem ovdašnjeg prvenstva, košarkaškice Orlova i ove sezone biju bitke i na regionalnoj sceni. U WABA Ligi trenutno su na tri pobjede i sedam poraza, a za dva dana u goste im stiže jedna od vodećih ekipa, podgorička Budućnost.

Тагови: