FIBA Liga šampiona

Igokea dočekuje Bahčešehir

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2022. 11:33

Košarkaši Igokee dočekuju večeras Bahčešehir u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a taj susret odlučiće ko će od te dvije ekipe zauzeti drugo mjesto na tabeli grupe D.

Prvo mjesto osigurao je Bilbao koji može i da izgubi od Nimburka, jer ima bolji međusobni skor od Igokee. Ukoliko izabranici Dragana Bajića trijumfuju protiv turskog tima biće sigurno drugi, dok će u slučaju poraza zauzeti treće mjesto na tabeli. U oba slučaja igraće baraž za popunu top 16 faze. Ukrštaju se sa ekipama iz grupe C, gdje su im mogući rivali Hapoel Holon, Galatasaraj i Ostande.  Bajić se i pred ovu utakmicu nalazi u velikim problemima. Ekipa mu je desetkovana povredama dok su ostali igrači dosta umorni zbog obaveza na dva fronta.

"Ne znam odakle da krenem i gdje da završim. Čini mi se da nalazim u najtežim momentima moje trenerske karijere kada je u pitanju trenutno stanje. Bilo je nešto slično prije nekoliko sezona kada sam ostajao sa sedam igrača, ali su okolnosti bile drugačije i to smo nekako prebrodili, jer smo igrali jedno takmičenje pa se nije puno osjetilo. Situacija je sada baš zabrinjavajuća. Upozoravao sam da odlaskom Dešona Stivensa možemo ući u neke probleme, jer smo izgubili kvalitet u igri, a i dešavanjima poslije toga, odnosno velikom potrošnjom pojedinih igrača na dva fronta", rekao je Bajić.

Potom je kritikovao pojedince, ali nije konkretno rekao na koga se to odnosi.

"Košarka traži dobru konkurenciju na treningu, a to nije moguće jer nemamo konkurencije i smatram da ne možemo tako funkcionisati. To povlači neke druge stvari i moram odustati od svoje filozofije, a kada to uradiš onda izgubiš integritet i dozvoliš neke stvari za koje nikad nisam mogao vjerovati da ću sebi dopustiti pa ti dođe, moram da upotrijebim prost rječnik, ali sam primoran da trpim takve stvari. Obično u tim situacijama, kada odustaješ od svojih principa stradaju trenerske glave. Znajući u kojem klubu radim spreman sam da podnesem i veću žrtvu od ove sada", poručio je Bajić.

Utakmica je na programu u 20 časova u Laktašima. 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок