ABA liga

Zvezda savladala Igokeu u Laktašima

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2022. 17:46

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu 76:70 u utakmici petog kola ABA lige.

U redovima Igokee najefikasniji bio je Kendrik Rej sa 24 poena, Stivens je dodao 13, kao Kroford. Na drugoj strani Vildoza je imao 19 poena, dva više od Bena Bentila.

Tim Dragana Bajića ove sedmice očekuju i utakmice protiv Bilbaa i Budućnosti, a kada su dueli sa Zvezdom u Laktašima i pitanju, Igosi su u seriji od tri pobjede.

Igokea je sada na omjeru od tri pobjede i dva poraza, dok Zvezda ima svih pet pobjeda.

Igose već u srijedu očekuje utakmica protiv Bilbaa u okviru trećeg kola FIBA Lige šampiona, a potom u subotu u Laktaše stiže Budućnost.

Četvrta četvrtina

U posljednjoj dionici ključne su bile trojke Stefana Markovića i Luke Vildoze nakon kojih su gosti otišli na plus šest. 

Treća četvrtina

Košarkaši Crvene zvezde vode protiv Igokee 59:55 nakon treće četvrtine utakmice pete runde ABA lige.

Zvezda je na startu treće dionice stekla deset poena prednosti, ali onda Igosi prave seriju 11:0 i dolaze do preokreta. U ovom periodu odličan je bio Dešoun Stivens, koji nakon 30 minuta košarke ima 11 poena. Najefikasniji u redovima Igokee je Kendrik Rej sa 17 poena.

Zvezdu predvodi Ben Bentil sa 15 poena, 13 ima Vildoza. Upravo je Bentil bio najzaslužniji što su gosti sačuvali prednost.

Druga četvrtina

Crvena zvezda vodi poslije prvog poluvremena protiv Igokee 41:35. 

Bolje su izabranici Vladimira Jovanovića otvorili drugu dionicu, u ranoj fazi uspjeli da steknu i dvocifrenu prednost, ali je Igokea pronašla način da priđe na samo dva poena zaostatka. Ipak, najviše zahvaljujući Benu Bentilu, gosti su uspjeli da sačuvaju prednost. Upravo je Bentil sa 10 poena najefikasniji kod Zvezde nakon prvih 20 minuta. Poen manje ima Vildoza. 

U redovima Igosa fantastičnu utakmicu igra Kendrik Rej, koji je za sada na 15 postignutih, poena. Brajant Kroford dodao je sedam.

Prva četvrtina

Crvena zvezda vodi protiv Igokee 23:18 nakon prve četvrtine utakmice u Laktašima. 

Iako su Igosi preko Kendrika Reja bolje otvorili utakmicu, Zvezda je zahvaljujući Luki Vildozi, koji je pogodio tri trojke, uspjela da preuzme inicijativu. On je sa devet poena i najefikasniji u gostujućem sastavu, dok Rej na drugoj strani ima 11 poena. 

Igokea je prvi faul u uvodnoj dionici napravila tek na šest sekundi prije kraja, pa će u nastavku morati da bude daleko agresivnija.


  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.