Игокеа неће бранити титулу

Игокеа испала у полуфиналу: Босна у борби за трофеј Купа Мирза Делибашић

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2024. 22:01

Игокеа неће бранити трофеј побједника Купа Мирза Делибашић. У полуфиналу је Босна славила убједљиву побједу 86:69.

Босна, која је домаћин завршног турнира је боље почела меч. Водила је Босна 18:8 у првој четвртини и тајм-аут је звао тренер Игокее Владимир Јовановић. Није пуно помогло и након 10 минута игре било је 26:16 за Босну, која је имала велику помоћ навијача.

У другој четвртини имали су највећу предност од 12 поена разлике, а ону од 10 су одржавали већим дијелом другог квартала. Играла је домаћа екипа борбено, одлично су шутирали и бранилац трофеја је имао пуно проблема. Играчи Игокее су били доста нервозни са честим погледом ка судијама, а због приговора је и тренер Јовановић зарадио техничку.

Нови скандал KС БиХ: Најбољи судија из Републике Српске не суди завршни турнир Купа БиХ

Нови скандал KС БиХ: Најбољи судија из Републике Српске не суди завршни турнир Купа БиХ

Углавном су у нападу тражили индивидуална рјешења, али су успјели да смање на 37:30. Босна је одговорила и опет су имали двоцифрену предност 40:30. У финишу је Игокеа пришла на 41:37 и тм резултатом је завршено прво полувријеме.

У трећој четвртини Игокеа је заиграла боље у одбрани и дошли су до првог вођства 47:46. Потом сјајан финиш четвртине домаће екипа која прави серију 13:4 и пред посљедњу четвртину имају вођство 59:51.

Почетком посљедње дионице Босна прави серију 16:0 и има највећу предност 75:51, коју су сачували до краја. Игокеа је у посљедњем кварталу прве поене постигла након пет минута и двадесет секунди игре. Највећу предност домаћи тим је имао када су повели 82:57, пише портал кошарка24.ба.

У побједничком тиму Војин Илић је убацио 19, Харис Ћуревац 14, Донте Карутерс 13, а Миливоје Божовић је дао 12 поена. На другој страни Никола Марић са 18 поена једини двоцифрени.

У другом полуфиналу Широки је био бољи од Леотара 73:66.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина