Počeo turnir

Igokea slavi jubilarnih 50: Ovu košarku "pod zvijezdama" nikada nećemo zaboraviti

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2023. 11:33

Veličanstvenom ceremonijom i vrhunskom utakmicom sinoć je u Banjaluci počeo Internacionalni košarkaški turnir koji organizuje KK Igokea povodom obilježavanja prvih jubilarnih 50 godina postojanja kluba.

Intoniranjem himni Rusije, Srbije i Republike Srpske počeo je turnir koji obećava pet dana vrhunskog sporta i odlične zabave u gradu na Vrbasu ali i u Laktašima.

Veličanstvena ceremonija na otvaranju turnira u Banjaluci

Veličanstvena ceremonija na otvaranju turnira u Banjaluci

Kulturno-umjetnički program koji su pripremili organizatori kao i čarobna igra svjetala sinoć su Nacionalni teniski centar u Banjaluci učinili nevjerovatno lijepim.

Banjalučani, ali i gosti iz drugih gradova kao i turisti, ispunili su tribine Nacionalnog teniskog centra skoro do posljednjeg mjesta.

Prvu utakmicu Internacionalnog košarkaškog turnira odigrali su slavljenici - Igokea i CSKA iz Moskve. Pobjedu je odnijela ekipa CSKA a domaćini ipak poručuju da je noć bila spektakularna i jeste.

Drugi dan Internacionalnog košarkaškog turnira: Evo koje utakmice nas očekuju

Drugi dan Internacionalnog košarkaškog turnira: Evo koje utakmice nas očekuju

"Spektakularna noć, predivan početak proslavljanja našeg velikog jubileja. Igrali smo, kao i uvijek, borbeno ostavljajući srce na terenu. Najvažnije je da je parket isproban - sigurni smo, ovu košarku ‘pod zvijezdama’ nikada nećemo zaboraviti”, poručili su sinoć Igosi.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se sinoć na otvaranju turnira i poručio da je on posvećen svim dobrim ljudima.

"Drago mi je što smo se okupili. Moja karijera je formirana uz ovaj klub. Sad se pitam kako je moguće da je tako brzo prošlo 50 godina. Hvala svima koji ste ovo uradili. Hvala Igoru, Vuku... Nije ovo bilo lako organizovati", rekao je Dodik.

Dodik: Spektakularni turnir posvećen svim dobrim ljudima

Dodik: Spektakularni turnir posvećen svim dobrim ljudima

Generalni menadžer KK Igokea Igor Dodik rekao je prije početka turnira da je ideja bila da se veliki jubilej proslavi na neki nesvakidašnji način.

"S obzirom da je jubilej 50 godina tražili smo nešto nesvakidašnje. Nije bila ideja samo da to bude u Laktašima, nego da proširimo i na Banjaluku i da iskoristimo ovaj prelijepi kompleks koji se koristio za Srpska open. Tražili smo informaciju gdje se održavalo nešto ovako slično. Ovo je jedinstveno ne samo u Srpskoj i regionu, nego i u Evropi. Ponosni smo što smo napravili ovakav spektakl. Imam blagu tremu, vjerujem da će sve biti kako treba", rekao je Dodik.

Dodik za ATV: Očekujemo spektakl

Dodik za ATV: Očekujemo spektakl


Oduševljene idejom da se košarkaški turnir održi na otvorenom ali i organizacijom istog nisu krili ni igrači.

Crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić, koji je ovog ljeta pojačao redove "igosa", izuzetno je zadovoljan jačinom i organizacijom samog turnira.

"Prije svega, svaka čast za organizaciju. Mislim da je ovo super turnir i za nas igrače, ali i za Laktaše i Banjaluku", poručio je Nikolić.

Nikolić: Sjajan turnir, velika stvar za igrače, ali i Laktaše i Banjaluku

Nikolić: Sjajan turnir, velika stvar za igrače, ali i Laktaše i Banjaluku

Oduševljenje nije krio ni iskusni igrač CSKA Nikita Kurbanov.

"Ovo mi je prvo ovakvo iskustvo da igram na otvorenom. Jako je lijepo. Drago nam je što smo ovdje i što smo igrali protiv kvalitetne ekipe", poručio je Kurbanov sinoć.

Kurbanov oduševljen: Prvi put igrao sam na otvorenom

Kurbanov oduševljen: Prvi put igrao sam na otvorenom

Danas su na programu dvije utakmice u okviru Internacionalnog košarkaškog turnira.

U 17 časova sastaće se ekipe Hapoel Jerusalem i Turk Telekom.

Druga utakmica koja će biti odigrana između ekipa Igokee i Galatasaraja počinje u 20 čaosva.

Obje današnje utakmice biće održane u Sportskoj dvorani Laktaši.

Igokea pozvala na košarkaške igre na otvorenom

Igokea pozvala na košarkaške igre na otvorenom

Internacionalni košarkaši turnir povodom obilježavanja prvih jubilarnih 50 godina postojanja KK Igokea počeo je sinoć, 6. septembra, i trajaće do 10. septembra.

Publika će imati priliku da uživa u vrhunskim utakmicama i sjajnoj organizaciji.

Na turniru učestvuju, pored slavljenika Igokee, Partizan, CSKA iz Moskve, Turk Telekom, Galatasaraj i Hapoel Jerusalem.

Raspored svih utakmica koje će biti odigrane a turniru možete pogledati u tekstu ispod. 

Košarkaški spektakl povodom Igokeinih prvih 50: Ovo je raspored utakmica

Košarkaški spektakl povodom Igokeinih prvih 50: Ovo je raspored utakmica


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм