Košarka

Igokeina mladost na takmičenjima širom Evrope

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2022. 13:47

Rijetki su košarkaški klubovi iz regiona koji se mogu podičiti da u svojim redovima imaju deset omladinskih reprezentativaca, a Igokea je jedan od njih.

Godinama unazad, u mlađim kategorijama Igokee stasavaju generacije talentovanih košarkaša, a odličan rad daje rezultate. Ovog ljeta, čak deset mladih košarkaša iz redova Igokee nastupaće širom Evrope za reprezentativne selekcije BiH i Srbije.

Aleksu Čovičkovića, sa juniorskom selekcijom Srbije, u Izmiru očekuje Evropsko prvenstvo, dok će Andrej Vuleta, braniti boje Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u slovačkoj Banjskoj Bistrici.

Najbolje kadete Srbije, sredinom avgusta, očekuje Evropsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji, a kao kapiten na putu do cilja vodiće ih Ognjen Radošić.

Minulih mjesec dana, Velibor Milovanović, Aldin Mujezinović i Marko Buha, brusili su formu pod komandom Slobodana Kecmana, trenera Student Igokee i selektora juniorske reprezentacije BiH, za Evropsko prvenstvo B Divizije koje ih očekuje u Ploštiju.

Cilj bh juniora je da se vrate u A diviziju, a veliki doprinos na terenu, selektor Kecman, očekuje od svog trilinga iz Igokee. Put Bugarske na Evropsko prvenstvo za kadete B divizije, spremaju se i Vasilije Kuridža, Luka Jovičić, David Sokolović i Pavle Đuršević koji će sa selekcijom BiH pokušati da pomrse konce svim rivalima tokom desetodnevnog turnira u Sofiji.

"Za naš klub je ovo veliko priznanje i dokaz da se u Igoke i odlično radi sa mlađim kategorijama.Pratićemo njihove igre i svima želimo da ostvare svoje ciljeve sa reprezentativnim selekcijama. Igokea će nastaviti da ulaže u rad svoje omladinske škole jer to je zalog za budućnost, ne samo našeg kluba, nego i ovdašnje košarke“,  poručio je Vuk Radivojević, sportski direktor KK Igokea m:tel

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм