Mundobasket

Istorijska pobjeda Južnog Sudana, Đorđević i Kina pred ispadanjem

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2023. 13:13

Košarkaši Južnog Sudana pišu istoriju svoje zemlje na Mundobasketu.

Izabranici Rojala Ajvija na korak su od plasmana u drugu fazu takmičenja nakon pobjede protiv Kine, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, 89:69.

Ovo je prva pobjeda za selekciju najmlađe države svijeta na Svjetskim prvenstvima, dok Đorđević i dalje čeka na svoj prvi trijumf sa Kinezima. 

Ponovo je centralna figura bio plejmejker Čikago Bulsa Karlik Džons. 

Duel je završio sa 21 poenom (7/15 iz igre) i 6 asistencija, ali imao je i veoma dobru poršku saigrača. 

Kuani Kuani je postigao 16 poena, Nuni Omot dodao je 14, Marijal Šajok 13, a Madžok Deng 12 poena. Najzvučnije ime tima, Venjen Gabrijel, imao je tek tri poena. 

U redovima Kine najbolji je bio naturalizovanui Amerikanac Kajl Anderson sa 22 poena.

U srijedu će u trećoj rundi grupne faze igrati Srbija - Južni Sudan i Kina - Portoriko. Kina mora da pobijedi Portoriko i da se nada da će u formiranom krugu, u malo vjerovatnom scenariju, obezbijediti plasman u drugu fazu. Južni Sudan, u slučaju da iznenadi veoma favorizovanu Srbiju, ima priliku da dođe i do čela grupe.

Što se tiče ostalih utakmica današnjeg programa, Zelenortska ostrva savladala su Venecuelu rezultatom 81:75, dok je Novi Zeland bio bolji od Jordana 95:87, poslije produžetaka. 


(FOTO: Tanjug/AP) 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.