Selektor košarkaša Srbije

Pešić nakon finala: Bilo je jako teško, puno pehova, Bogdanović bio upitan

  • Извор: Б92
  • 10.09.2023. 18:45

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić istakao je da je za pobjedu u finalu Mundobasketa bilo potrebno da više igrača bude na višoj fizičkoj spremi.

On je istakao da su veliki problemi pratili "orlove" tokom cijelog turnira, a da u finalu umalo nije igrao kapiten Bogdan Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Bogdanović je bolestan igrao u finalu protiv Njemačke (77:83).

"Njemačka je odigrala odlično finale i zaslužila pobjedu, odigrala je 40 minuta na visokom nivou, veoma snažno. Ako jedan tim kao Njemačka pobijedi sve utakmice na turniru, i finale, onda je to za svaku pohvalu".

Izabrana prva petorka Mundobasketa, Srbin u idealnom timu

Izabrana prva petorka Mundobasketa, Srbin u idealnom timu

"Što se nas tiče... Za ovakvu utakmicu, bila nam je potrebna veća rotacija. Medicinski tim je učinio sve što je mogao da oporavi igrače, ali bilo je jako teško. Puno pehova nas je pratilo, a u finalu Bogdan Bogdanović se osjećao bolesno i bilo je pitanje hoće li igrati večeras", rekao je Pešić i dodao:

"Moram da budem ponosan, ko ne bi bio ponosan. Aleksa je igrao sjajno, 38 sekundi prije kraja imali smo šut za izjednačenje. Ali, to je finale, morate biti u boljoj fizičkoj formi da bi odigrali na vrhunskom nivou".

Njemačka prvak svijeta, Srbija nemoćna u finišu

Njemačka prvak svijeta, Srbija nemoćna u finišu

Potom je na kraju rekao da mu je drago zbog selektora Njemačke i njihovog saveza. "Zaslužili su ovu titulu", zaključio je.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм