Svjetsko prvenstvo

Italija bez pritiska na Mundobasketu

  • Извор: Агенције
  • 23.08.2023. 15:33

Italijanski košarkaš Luiđi Datome dao je svoj komentar pred početak Mundobasketa.

Datomeu će Svjetsko prvenstvo na Filipinima biti posljednje takmičenje u njegovoj košarkaškoj karijeri, jer se poslije Mundobasketa oprašta od košarke.

"Kada sam prije nekoliko godina razmišljao o kraju svoje karijere, mislio sam da bi bilo lijepo da završim sa reprezentacijom. Drago mi je i što sam klupsku karijeru završio u Armaniju, jer sam igrao na najvišem nivou. Znam da sam imao sreće, ali mislim i da zaslužujem priznanje jer iza toga stoji mnogo rada, volje i posvećenosti“, kaže 35-godišnji Datome.

Italija će se takmičiti u grupi zajedno sa Filipinima, Angolom i Dominikanskom Republikom.

"Ne znam kako će proći SP, ali ovo ljeto s momcima je bilo fantastično šta god da bude, mada se nadam da mogu uspjehom da završim karijeru. Imamo jasan identitet i hijerarhiju, znamo ko su ključni igrači. Prvi cilj nam je da prođemo grupu, a onda da dižemo nivo igre. Bili smo dobri na pripremama“, dodaje Datome.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.