Trener KK Crvena zvezda

Ivanović: Zadar ozbiljna ekipa

  • Извор: sportklub.rs
  • 11.02.2023. 15:29

Košarkaši Crvene zvezde u subotu putuju u Zadar, gdje ih u nedjelju očekuje utakmica 19. kola ABA lige.

"Crveno-bijeli" u Zadar stižu poslije važne pobjede nad Makabijem u Tel Avivu, a trener Zvezde Duško Ivanović očekuje tešku utakmicu.

Zadar je ekipa koja je do sada nanijela jedini poraz Crvenoj zvezdi u regionalnom takmičenju.

"Očekuje nas jako teška utakmica u Zadru iz više razloga. Prvo, to je dobar tim, koji ima domaći teren i predvođen je vrlo iskusnim trenerom. Igraju ove sezone odlično sa mnogo samopouzdanja, što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Uloge u timu su jasno podijeljene i svako zna svoje zadatke i obaveze. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, imaćemo vremena da se osvježimo nakon teške utakmice u Tel Avivu i sa velikom energijom koju ćemo morati da uložimo, dođemo do cilja“, istakao je Ivanović.

Crnogorski stručnjak će konačno moći da računa na sve igrače pošto se i Hasan Martin vratio u tim nakon povrede koljena.

Luka Mitrović je istakao pred put u Zadar da gostovanje u tom gradu nikada nije lako.

"Ovog puta je izazov veći jer tim igra dobro, predvođen odličnim Božićem. Imaju prepoznatljiv stil, odlični su šuteri, imaće domaću publiku kao veliku podršku. Konačno, ne smijemo da zaboravimo da smo jedini poraz doživjeli upravo od Zadra i to je upozorenje, ali za nas i motiv više pred ovu utakmicu koju želimo da dobijemo i nakon velike pobjede u Tel Avivu u dobrom raspoloženju dočekamo naredni period“, rekao je Mitrović.

U prvoj utakmici Zadar je slavio u Beogradu 98:96, a ovo će biti 40. duel dva kluba u ABA ligi.

Skor je 26-13 u korist Zvezde.